Po ko zna koji put znam...
ali
čuo sam da nizak pritisak ulja - u leru nema veze sa brzinom i načinom vožnje (gasanjem recimo), dakle sve dok auto ne radi u leru. pritisak ulja je 0.5 bari u leru, pod gasom auto ima normalan pritisak. (ne tražim izgovor da vozim ko divljak )
Mislio sam u početku kada sam vozio autoputem i kada se palila lampica od ulja da je zbog visokih obrtaja, međ. to je bilo zbog niskih obrtaja 1.8-2.5k.
sad ovi samokomponovani majstoru zagovaraju 2 teorije
nemoj ga forsirat
slobodno tuci po gasu zbog pritiska
ispade ova druga tačnija. auto kad upalim-okrenem ključ auto radi na 200 obrtaja i svjetli lampica ulja dok se ne unormalizuje, (inače radi na 900-1000 u leru)a kad dadnem odma gas prilikom paljbe lampica se odma ugasi.
mi smo gledali krušku,uljnu pumpu,leteće (karter) sve ok.
e sad imaju još neki ležajevi kad se skine motor, ne razumijem se baš. ali po spiki nekih drugih majstora oni bi mogli biti uzrok. koliko je to sad tačno?
ili traže samo neki izgovor da uzmu pare a ne naprave.
edit:
0.5 bara u leru je normalan pritisak
ne moze bit normalan kad mi svjeli lampica i čudno se ponaša u leru kad se upali 200 obrtaja... i kad vozim na manjim obrtajima
karter smo skidali, dole je sve ok što se moglo vidjet
e sad ovaj mi maestro nešto govori da imaju još neki leteći/ležeći al se motor skidat da se pogledaju
oni što daju pritisak tako mi je nešto objasnio (ako nije kakva šuplja)
inače ulje mi je 20w 60 najgušće što sam mogo naći
slabije ulje-katastrofa, ne mogu ni vozit
ali
čuo sam da nizak pritisak ulja - u leru nema veze sa brzinom i načinom vožnje (gasanjem recimo), dakle sve dok auto ne radi u leru. pritisak ulja je 0.5 bari u leru, pod gasom auto ima normalan pritisak. (ne tražim izgovor da vozim ko divljak )
Mislio sam u početku kada sam vozio autoputem i kada se palila lampica od ulja da je zbog visokih obrtaja, međ. to je bilo zbog niskih obrtaja 1.8-2.5k.
sad ovi samokomponovani majstoru zagovaraju 2 teorije
nemoj ga forsirat
slobodno tuci po gasu zbog pritiska
ispade ova druga tačnija. auto kad upalim-okrenem ključ auto radi na 200 obrtaja i svjetli lampica ulja dok se ne unormalizuje, (inače radi na 900-1000 u leru)a kad dadnem odma gas prilikom paljbe lampica se odma ugasi.
mi smo gledali krušku,uljnu pumpu,leteće (karter) sve ok.
e sad imaju još neki ležajevi kad se skine motor, ne razumijem se baš. ali po spiki nekih drugih majstora oni bi mogli biti uzrok. koliko je to sad tačno?
ili traže samo neki izgovor da uzmu pare a ne naprave.
edit:
0.5 bara u leru je normalan pritisak
ne moze bit normalan kad mi svjeli lampica i čudno se ponaša u leru kad se upali 200 obrtaja... i kad vozim na manjim obrtajima
karter smo skidali, dole je sve ok što se moglo vidjet
e sad ovaj mi maestro nešto govori da imaju još neki leteći/ležeći al se motor skidat da se pogledaju
oni što daju pritisak tako mi je nešto objasnio (ako nije kakva šuplja)
inače ulje mi je 20w 60 najgušće što sam mogo naći
slabije ulje-katastrofa, ne mogu ni vozit