nemam gasa--?--

nemam gasa--?--

Član
Pozdrav raja-help-
Danas kad sam kreno do grada,sve normalno,tek najedanput mi se desi da nemam gasa,jednostavno malo se pojaca rad motora sve ok,al gasa nemam,pritisci papucicu do ujutru,al gasa nema...ugasim,malo sacekam ponovo sve o.k,dok ne pritisnem par puta kocnicu....i onda memo :cool: skonta,kad stisnem kocnicu,gas mi nestadne,onda moram ugasiti sacekat malo pa ponovo upaliti i voziti bez kocnice.....
:icon_rolleyes::icon_rolleyes::icon_rolleyes::icon_rolleyes::icon_rolleyes:
Eh znaci da negdije zrak ispusta,crijeva sam pregledao,mislim sto sam mogao pregledati,kad skinem crijevo od vakum pumpe,vidim da uvlaci zrak,znaci vakum radi...eh sad znal iko odakle da krenem....*???????:icon_question::icon_question::icon_question:

i da se nadovoezem na ovo sve,neki 24h,akumulator nije bio u autu,pa neznam da nije mozda neki kod se izgubio ili,nemam pojma,znaci dali bi moglo biti i do ovog...

Član
ako je taj passat s profil slike koliko ja znam ti nemas sajlu od gasa nego senzor na papucici, ili je poblesavio ili riku slozio

Početnik
nema sajle.....papucica oko 350 km ako je do nje u mene jaran mijenjo...ali nemora znacit da je do papucice

Član
Auto je pasat 1.9 tdi 81 kw

a sto se tice ovi predloga,da je taj senzor ja mislim da nije,znaci dosao sam iz grada,ali sam samo morao da kocim rucnom kocnicom,a cim pritisnem noznu 1 eventualno 2 puta,desi mi se to da nemam gas,ja ipak mislim da mi je negdije otisla neka gumica gdije mi izlazi zrak,iz vakum pumpe!!

Član
Sta mislite dali je moguce,da su mi se kodovi izbrisali,posto mi nije akumulator bio u autu neki 24h,a prije mi je pokazivalo upozorenje abs(abs)-zutom bojom,i nakon par metara upozorenje disk plocica (valjda neki senzor otiso).....eh sad me interesuje dal postoji mogucnost,da su neki kodovi riknuli,posto sam cuo da se nesmije akumulator vaditi iz ti auta,na duze vrijeme bas zbog ti kodova!!!!

Član
Otiđi na dijagnostiku kod nekog dobrog majstora. Nešto slično se i meni desilo, reli mi komputor motora u servisu:icon_question:, kad ono senzor papučice gasa.... polovni uzmeš i zamjeniš, kao i ja, radi sve ko sat;)

Član
Sugradzaninu moj (edoze ),passata sam nedavno uzeo,pa tako da me ne iznenadzuje da svaki dan otkrijem neku manu,a pored toga sam saznao da ga je neka treba vozikala,tako da sam zadovoljan sa dosadasnjim kvarovim,to jest potrosni kvarovi...A sad da odgovorim na kvar....Sve se vratilo na staro....nakon 24h,problem je bio u tome da su bili ucitani kodovi za abs,to jest otisao mi je senzor i onda je na auto dijagnostici ucitana greska,i sve je frceralo dok ja nisam akumulator izvadio,nakon 24h taj mi je se kod izgubio,tako da je racunar ucito gresku kocnice,i desavalo mi je se kad pritisnem kocnicu racunar registruje gresku i automatski uzme gas(ovo bi bio dobar alarm).