Najnovije informacije o budućoj seriji 5

Najnovije informacije o budućoj seriji 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
O sljedećoj generaciji BMW-ove poslovne limuzine smo vas već izvještavali u više navrata, a danas vam donosimo najnovije podatke vezane uz ovaj automobil, zajedno s posljednjim renderima

01.jpg

Trenutni model BMW-ove serije 5, odnosno E60, je na europska tržišta stigao 2003, tijekom 2007. je osvježen, a nova bi generacija (kodnog imena F10) na tržište trebala stići tijekom sljedeće godine, dok se službena premijera očekuje ove jeseni na frankfurtskom auto salonu.
03.jpg

Što se vanjskog izgleda tiče na njega nam ukazuje, prvenstveno sprijeda, serija 5 GT, no i procurjele slike prednjeg kraja te prednjeg branika (sl. 6. i 7.), a ne treba zaboraviti niti na nedavno predstavljenu novu generaciju serije 7. Sve u svemu očekuje se nešto "čišći" i manje kontroverzan dizajn mekših linija. Nadalje, dimenzije automobila bi trebala biti minimalno izmijenjene. Točnije, očekuje se povećanje dužine za svega 2 cm, slično vrijedi i za traga kotača te širinu automobila, dok bi visina trebala biti snižena, za otprilike istu vrijednost. Međuosovinski bi razmak pak trebao biti povećan za 10-ak cm, a prednji prevjes značajnije smanjen.
04.jpg

Motorizacija nove serije 5 bi trebala dobiti nekoliko prinova, a vrijedi spomenuti i dolazak nova generacije EfficientDynamics sustava, koji će biti uparen i sa 6 te 8-cilindričnim motorima. O konkretnoj modelskoj ponudi za sada je još uvijek prerano govoriti, no pojedini izvori ipak upućuju na sljedeću postavu. Benzinsku bi ponudu činili modeli 523i (2.5 6-cilindrični motor), 530i (3.0 6-cilindrični), 540i (3.0 6-cilindrični bi-turbo) i 550i (4.4 V8 bi-turbo), a dieselsku 520d (2.0 4-cilindrični), 530d (3.0 6-cilindrični turbo), 535d (3.0 6-cilindrični bi-turbo).
05.jpg

Vrh ponude će činiti M5, a njega će prema sadašnjim saznanjima pokretati bi-turbo V10 ili V8 snage oko 550 KS. Nadalje, možemo očekivati i skori dolazak hibridnog modela, a isto vrijedi i za novi 4-cilindrični turbobenzinski motor. Također, ponuda će biti bogatija i za novi 8-stupanjski ZF-ov automatski mjenjač, dok bi oni sportskije nastrojeni modeli mogli dobiti i BMW-ov mjenjač s dvije spojke, koji je debitirao u modelu M3. Pogon će u većini slučajeva biti standardni na stražnje kotače, dok će pogon na sve kotače uglavnom biti dio opcijske ponude.

Izvori javljaju i kako će BMW u novoj generaciji serije 5 odustati od djelomično aluminijske konstrukcije, odnosno od aluminijskog prednjeg dijela. Skuplja i kompliciranija izrada će tako navodno rezultirati isključivom upotrebom čelika. Koliko će se to osjetiti na masi automobila i raspodjeli iste između prednje i stražnje osovine te potrošnji još uvijek nije poznato.

O interijeru se još uvijek ne zna puno, no za pretpostaviti je kako će vozača i putnike dočekati veći stupanj opremljenosti, ergonomije i kvalitete materijala te konačne izrade. Između ostalog spomenimo tek redizajnirani iDrive s 3D satelitskom navigacijom i LED prednja i stražnja svjetla koja bi također trebala postati dio nove serije 5.

Limuzinskoj izvedbi će se ubrzo pridružiti i karavanski Touring, dok bi ih obje na tržištu trebao dočekati ranije spomenuti GT.
 
BHT Ovisnik
nije mi nesto posebno jer previse lici na 7-cu novu,sto tibor rece E60 mi je ljepsa
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top