Mozda crkla TURBINA(pomoc)

Mozda crkla TURBINA(pomoc)

Član
Upravo tako duurma auto je passat 3bg 2001 godiste motor 1.9 tdi 74k presao 205.000 hiljada
redovno odrzavan bez ikakvih kvarova ;)

Član
ne mora znaciti da ti je crkla turbina kada ode turbo pusta bijeli dim au vecini slucajeva je zacepljena usisna grana a zna otici i luftmeser odnosno protokomjer zraka moze biti i filter goriva da je zacepljen znaci ne isplati se nagadjati odes fino na dijagnostiku i vidis o cemu se radi

Član
kAcA je napisao(la):
elmo je napisao(la):
M A R E X je napisao(la):
Da upravo sam cuo da je ciscenje 150 km a nova 250 km nemoguce da je toliko jeftina :icon_question:

Čišćenje je 150 KM

Nova ti je oko 1100-1500.....

a reparacija u užicu od 250-500 eura ......neznaju koliko će biti dok im ne odneseš...

100% provjereno.....jer sam prije 10 mjeseci mijenjao na ovom drugom autu (crvenom) turbinu i imaš informaciju iz prve ruke....platio turbo 1160 KM u Sarajevu kod aerodroma neki servi mislim da se zove Swedish turbo service, prešao dosada sa novim turbom oko 15-16 hiljada nema nikakvih problema...

sretno

Gdje si radio ciscenje?

Auto servis FAU WE u Buća Potoku tj. kod Sretena Simanića....ljudi su ok ;)

nije to prijatelju ništa,i meni se to nekad dogodi,dođe do 100 km/h i kao da si uključio tempomat,samo ga prešaltaš u manju i gas....meni je jedan majstor rekao da se to njima događa ponekad..no sikiriki

Član
ma ko ce znati moze biti dosta stvari mozda je do vakumskog ventila moze i on tako isto da zeza kad prelazis preko 3000 obrtaja ,a marioood ako sam dobro skontao sta se desava kod njega mozes i u 1 vratiti ali on nevuce dok neuasis i neupalis auto

Član
ili ti je ventil zaprljan od vakuma ili ti zakiva osovina od vakum pumpice
jedno od tog dvoga a na diagnostici se to vidi ubaci gresku

Član
Samo da spomenem jednu banalnu stvar...mom prijatelju isti problem na Passatu 3BG 96 kw...malo veci gas i trokira,nece da dode sebi dok ga ne ugasi pa upali...ispostavilo se da se crijevo goriva stusilo na jednom mjestu,sto smo sasvim slucajno vidjeli...nakon sto smo to rijesili,auto ide ko metak... :icon_smile:

desavalo se slicno mom prijatelju, auto je Seat Vario karavan 1.9 TDI 90ks i iso je na dijagnostike i nisu nasli nikakvu gresku, a jedan majstor mu reko da zamijeni nekakav prekidac turbine ili tako nesto i auto je kasnije normalno islo

MTR

Član
Pregledaj i regulator turbine , nalazi se na prednjem dijelu motora , kao mali utikac , idu jedno ili dva crijeva na njega , to je kod mene problem bio , isti simptomi , covjek natakeo crijevo i nema problema , da ti je turbina roknula pusio bi ko lokomotiva