ljudi pomagajte ako boga znate,desio mi se neki problem na karburatoru neznam ni sam sta je u pitanju da krenem ovako sta sam radio i sta se desilo,
ovako prije neki dan promjenim dihtung glave,obrusim glavu sve kako treba,zamjenjen zupcasti,vodena pumpa,dihtung usisa i izduva,znaci sve sam radio sa kolegom,i problem se desio sledeci kada sam skidao karburator popisem sve sta je bilo skopcano na karburatoru i nacrtam na papir da nebi nesto pogresio i prilikom skidanja nisam vidio kabal od vodenog coka i njega sam iscupao,kada sam skinuo karburator skinem taj vodeni cok i zamjenim kabal koji sam iscupao,u tom vodenom coku ima neka zica i na nju je skopcan taj kabal i vratim sve kako je bilo,kada sam sve to sastavio upalim auto on upali iz prve ali se odma ugasi i kad ga god upalim moram ga drzati na gasu da se ne ugasi kontam nesto sam pogresno okrenuo kod tog vodenog coka njega popustim okrecem ali uvijek isto,na nekim dijelovima kad ga okrenem taj vodeni cok dobijem da auto radi ali radi na oko 1000 obrtaja
kada se auto ugrije radi na dosta vecim obrtaja nekad cak i do 2000 i desava mi se to da kad dam gas obrtaji skoce ali se polako vracaju i kad je u voznji desi se to da kao trokira slabo vuce,i da napomene u pitanju je karburato pierburg 1b,sad dali sam nesto zeznuo neznam provjerim problampom taj kabal na coku nedobija struju sad dali tu treba struja ili ne to neznam,auto mi trenutno nije u voznom stanju pa ga nemogu otjerati majstoru ako ima kakvo rjesenje da se to rijesi bilo bi super,mada mislim da nije nesto bog zna sta jer prije toga mjenjanja savrseno je radio.