Mostarski policajac uhapšen zbog krađe ženske torbice!?

Mostarski policajac uhapšen zbog krađe ženske torbice!?

Član
Mostarski policajac uhapšen zbog krađe ženske torbice!?

Prema neslužbenim informacijama, on se tereti da je torbicu ukrao iz trebinjske apoteke Vučurević, a kod njega je, nakon dvosedmične istrage, pronađen žrtvin mobitel marke Blackberry i kartica koju je bio umetnuo u svoj mobitel te se njome danima koristio, valjda ne računajući da ga neće uhvatiti

Mostarski policajac uhapšen zbog krađe ženske torbice!?

Objavljeno 20.10.2010 u 12:06

Saša K., mladi pripadnik Policijske uprave Mostar, uhapšen je u Trebinju zbog krađe ženske torbice, potvrdili su u Centru javne sigurnosti Trebinje.

Mostarski policajac, koji je inače rodom iz Trebinja, tako se našao u neugodnoj situaciji pa je odmah zaradio i suspenziju na poslu. Prema neslužbenim informacijama, on se tereti da je torbicu ukrao iz trebinjske apoteke Vučurević, a kod njega je, nakon dvosedmične istrage, pronađen žrtvin mobitel marke Blackberry i kartica koju je bio umetnuo u svoj mobitel te se njome danima koristio, valjda ne računajući da ga neće uhvatiti, piše Večernji list.

S druge strane, prozvani policajac se brani da je sporni mobitel kupio na crno.

Prikupljeni operativni i ostali podaci ukazuju da se radi o kaznenom djelu krađe, a u pretresu osumnjičenikove kuće u Trebinju pronađeni su dokazi za to. U otuđenoj ženskoj torbici nalazili su se i dokumenti, novac..., a ukupna šteta se procjenjuje na oko 1.600 KM.

Upraćen je žrtvin broj mobitela pa je tako i počinitelj pao - neumoljivi su iz CJS-a Trebinje. Inače, to je u posljednjih mjesec dana čak osamnaesti aktivni policajac koji je suspendiran na području MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. Ostali prije njega su uhapšeni zbog krijumčarenja cigareta i druge visokotarifne robe u Stocu i Čapljini.

I ranije su suspendirani policajci zbog raznih kaznenih djela, ali ovaj mjesec će zasigurno ući u policijske anale po brojnosti. Nažalost, i to je naša svakodnevnica - priznaju "svoj grijeh" u MUP-u ovog kantona.
 
Član
hehehe to je nasa milicija...
hehehe tako je i u Bihacu bilo hahaha, inspektor ukrako argetu pastetu hahahahaa kaze to je bilo jace od mene hahahahahaaa
 
Član
Pa u zadnja 2 mjeseca vise uhapsenih drotova zbog kaznenih djela, nego obicnih ljudi. A dobro zela napisa... :D
 
Član
Ovakvi ne smiju imati profesiju. Postoje ustanove za njih;)

Ja još ne mogu doći sebi. Dijele kartice za mob na svakom koraku, a on navalio na njenu...kuku majko
 
Član
vidi se da je pocetnik,samo budala bi se koristila ukradenom karticom,stvarno je debil..cccc
 
Član
Malim lopovima ide glava, a velikim samo kapa... Ovi sto su ga uhvatili su gori od njega, samo znaju posao, a oni vidio da se konj potkiva, pa digao nogu... Debil...
 
Legend
neka.. meni je pravo drago sto se sada u policiji ovako "lako" gubi posao

prije te seljak zaustavi, sere ti 3 sata nista mu ne mozes.. ne kaze se dzaba da su oni na usluzi gradjanima, a ne da me maltretira na ulici :mad:

50% policije ne zasluzuje da radi tu gdje radi.. jer su sve klosari i propaliteti
 
Član
Upravo, al imali stelu pa uletili u policiju. Nazalost, onih koji gube posao zbog loseg rada je jako malo, gotovo ih nema.

Ovo su ekstremni slucajevi zbog kojeg zijane posao...
 
Član
Mora da je rekao nesto sto nije smjeo pa dobijo otkaz a ovo je samo izgovor za raju cuj ukrao torbicu ovi neznaju ni da lazu kako treba.
 
Top