Moderna studija Alfa Romeo Giulie

Moderna studija Alfa Romeo Giulie

MTR

Član
Glavni cilj projekta moderne Giulie bio je stvoriti kompaktan, lagan sportski automobil s masom od 800 kg, snagom od 200 KS uz dašak tradicije 60-tih.

60562898.jpg


Neodoljiv talijanski dizajn zaslužan je da opetovano zaboravljamo Alfine grijehe iz prošlosti ili sadašnjosti.......kao što su loša ponuda noviteta, upitna kvaliteta ili nešto treće. Pa ipak, kada vidimo rendering ove moderne iteracije legendarne Alfa Romeo Giulie GTA, dođe nam da odbacimo 'dobrodušne' savjete u vjetar i opet krenemo putom Alfe.
Jedan takav zaljubljenik u Alfa Romeo automobile jest i mladi nezavisni francuski dizajner Vincent Montreuil (23) koji nam je predstavio svoju viziju Alfa Romeo Giulie za 21. stoljeće. Iako spomenuti dizajner nije Talijan, nitko ne kaže da su Alfe obožavane samo od njihovih sunarodnjaka.

60562899.jpg


Kao inspiracija za dizajniranje ovog modela poslužila mu je Alfa Romeo Giulia Sprint GTA (serija 105), model koji se proizvodio od 1965. do 1969. godine koja je u svoje vrijeme vladala mnogim evropskim trkalištima. Francuz je tako stvorio modernu iteraciju legendardne Alfa Romeo Giulie GTA s prednje smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače.
Kao što je GTA označavala Gran Turismo Alleggerita (ultralagana), i Giulia iz mašte predviđena je, prema njegovim riječima, kao ''sportski i lagani konceptni coupe''. A da se njega pita, bila bi ultra-lagana kao i njen izvornik, točnije tek 800 kg dok bi pod poklopcem motora brujalo 200 KS iz 1.75 turbo motora.

60562900.jpg


Jedini problem u ovoj priči je što Alfa Romeo ime Giulia čuva za nasljednika modela 159 te je samim time teško za očekivati da će se jednog dana na tržištu pojaviti ovakav automobili sa ovim imenom. Uz to, uskoro bi se trebao pojaviti i 4C model (sa središnje smještenim motorom, zadnjim pogonom i 900 kg) tako da ovaj automobil vjerojatno ostaje dio mašte Alfista!
Šteta, jer svaki pravi zaljubljenik u Alfe obožava legendarnu Giuliu iz 60-tih koja je dan danas pojam klasike i sportske orijentiranosti brenda koja je na prvom natjecanju u Monzi 1966. godine osvojila prvih sedam mjesta. Dobra stara vremena!

60562901.jpg

60562902.jpg
 
Član
Razumijem da je sportko auto al ipek mi nekako premalo izgleda ako bude ovako nesto :icon_rolleyes:

Mogu to oni i bolje :icon_smile:
 
Član
http://www.alfaromeo.ba/index.php?sel=news&type=1&view=21 oni su Nova Alfa Romeo Giulia malo drugacije zamislili ;)
pljus prednj pogon a ne zadnji kod mene ova nova 159-ka prolazi jos bi bolje bilo da je zadna vuca a ne samo Q4.
 
Član
Manje bitno je kako izgleda, nekome lijepa, nekome nije, bitno je da cestu nikada nece ugledati jer talijani nemaju love nizasto. Daj Boze da izbace bar neki novi auto uskoro,a to uskoro je do kraja sljedece godine. :icon_rolleyes:
 
Član
Ma imaju oni love.... gdje su silne milijarde od preuzimanja chryslera... a i Giulietta nije baš tako star model... a mogu samo mislit koliko su dali Jennifer Lopez i Umi Thurman za reklame, ali to je ništa za jednu veliku auto industriju.... a da bi mogli izbacit još kakav model, mogli bi... samo je jedna Alfa
 
Član
Ma propast ce oni sa krajzlerom jos vise ko god je imo psola sa amerima i bankrotiro je :D:lol:
Bolji im je potez opet zastava sto u nju ulazu ;)
 
Top