Mjesec i zvijezda

Mjesec i zvijezda

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
gledao ja,izasli s vjezbi svi na prozore faxa,ionako imali fiziku,pa fizicar poceo pametovat:lol:
cool,imao samo mob,nisam imao kamericu:icon_cry:

u Velikoj Kladusi se isto vidjelo.. preljepo je izgledalo u mene je bilo vedroo..divota za pogledat..
al nazalost nisam se sjetio da uslikam :icon_sad:

N

nenad

Okultacija je naziv astronomske pojave koju smo imali priliku da večeras posmatramo, a neki i da snime.

Dvije sjajne planete Venera (lijevo) i Jupiter (gore) nalazile su se na nebu na međusobnom razmaku od samo dva ugaona stepena ili četiri prividna mjesečeva diska. U njihovoj blizini vizuelno se našao i mladi Mjesec u fazi srpa pri čemu je između 17:30 i 18:20 sati Mjesec zaklonio Veneru.

Da sve izgleda još zanimljivije i primjereno stoljeću u kojem živimo, postarao se i avion koji je pozirao našem čitaocu.

Copy/Paste:
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=26810

Član
Jest tacno ovo znaci nisam vidio sam,vidilo je se i u Doboju..........lijepo pravo.............;)

Član
oko 16:00h se vec vidjelo na stupinama, jesam i ja sve proklela sto nisam imala aparat sa sobom. bas ovaj prizor sa avionom, njegovim tragom.. a malo prije toga crveni oblaci i zvijezda se skroz slabo vidjela.. aaaaa jesam oplakala sto mi aparat osta u stanu.. a mobitel q.. ne valja.. grrrml

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.