Ja tog 2.5 TDI nikad ne bi uzeo, radio sam ga u jednom servisu davno dok sam radio kod njih i to je katastrofa, kad ode bregasta... Covjek ima pare odrzava redovno sve, nikad nije nista preskakao, na 250 000 kino u motoru, doduse ovo je bio passat 2,5 tdi karavan, covjek malo tesku nogu ima i voli stisnuti, ako je auto vozeno normalno moze biti dobar, ako je stiskan taj je rahmetli. Generalno u 80% ti su motori vec satrani jer malo koji ima 200 000km na satu, ti motori u 90% slucajeva imaju preko 300-400 000km sto je jako puno i problematicno. Automatic ima problema sa lancem, ako nije redovno odrzavan i mjenjac i tu onda imaju probleme, lanac sam je 2010-e bio 800-1000 eura plus ruke, sad je mozda 400 eura lanac plus ruke. Da se moze pohvaliti da malo trosi, ne moze, jer po gradu taj motor uzme od 10L pa na gore, otvorene moze 7 ako se pazi, ako ne onda i 8-9L sa teskom nogom....
Ja bi radje benzin-manual i plin na njega i rahat, glava ne boli, sikiracije nema... Ja ne bi auta uzeo pa da se sikiram jos zbog njega hoce li biti sta, kad ce biti, strahovati, ma daj bjezi nije auto toga vrijedno da te boli glava za servise i kvarove... Kupi nesto sto ces moci odrzavati i popravljati a da te glava ne boli...