Mercedes ML 270CDI

Mercedes ML 270CDI

Član
Ima li ko sa foruma ovaj navedeni auto,znaci ML 270 CDi onaj izmedju 2001-2003 god
Ili ako neko zna pouzdano kakav je taj auto,ima li vecih nekih mana???Znaci interesuje me samo ovaj model.Hvala

Super Moderator
Imao sam ja podavno taj auto mislim da je bio 2002 godina i nije imao puno kilometara pa nije bilo nikakvih problema... nije los auto al dosta losiji od X5 tih godina. A 270cdi ne znam kakvi su inace motori cini mi se da imaju neke ruzne mane to ce ti sigurno reci neko ko vise zna o mercedesu
Znam da je u ml-a bio dobar mjenjac i da ima low range

BHT Ovisnik
za motor neznam,al za voziti se isto kao da se vozis u nekom terencu,ljuja se sav,sto rece allroad X5 mnogo bolji auto za voziti se,dok je noviji ML totalna suprotnost od starog,a sto se tice motora to neznam,mene je isto ovaj ML privlacio jer nisu skupi,mislio sa starim po pola uzeti da ne kupujemo posebno on sebi,ja sebi auto,al sam odustao

Član
CoL3 je napisao(la):
za motor neznam,al za voziti se isto kao da se vozis u nekom terencu,ljuja se sav,sto rece allroad X5 mnogo bolji auto za voziti se,dok je noviji ML totalna suprotnost od starog,a sto se tice motora to neznam,mene je isto ovaj ML privlacio jer nisu skupi,mislio sa starim po pola uzeti da ne kupujemo posebno on sebi,ja sebi auto,al sam odustao

allroad x5 ne postoji

a tacno je da je x5 bolji od ovog ml, dok za novijeg je druga prica.

Sto se tice 270 cdi motora mogu ti reci da su jako dobri, kod mene je u e klasi. Jako malo trose, kod mene trosi 7-9 litara zavisi kako ga gazis, i evo nakon 150 hiljada trebam prvu diznu mijenjat uopste :)

Član
Imao sam ga ja par mjeseci 2004 godina facelift model sa zmigavcima na ret. i drugacijim farovima haubom i stopkama . . . imao je dobru opremu pravo autom. klimu koza navigacija sve . . . ali vala sto se tice snage i nije cemu :\ a oce fino potrosit pa tako da gradcke voznje uzme 12 ak 13 litara . . .

a sto se tice terena snijega i svega tu je super ima i Low Range . . . tako da tesko da ces negdje ostat :)

sto se tice udobnosti udoban je poprilicno tako da putovanje u njemu nije nikakav problem mjenjac je automat i bio je super oko 170 000 je bila kilometraza ali mjenjac nije ni trzo ni nista uopste se nije osjetila razlika kad salta sve u svemu meni je bio super jedino sto je mootor slab . . . ako vec ganjas ovu seriju ml a uzmi benzinca 320 il 350 plin ugradis imas brzo auto potrosnju prihvatljivu na plinu i ovo sve gore navedeno . . ako te sta zanima reci