Član
Wankel motor je mnogo stariji izum,NSU je vec koristio te motore.Taj motor nikad se nije pokazao kao brilijantan,NSU je i propao jer ih je garancija ukopala.Sto se tice samog motora,nije ni cudo da trosi ulje,zbog same konstrukcije agregata,zbog nedostatka karika,barem ovih klasicnih koje mi poznajemo..Moj drug je imao RX8,i prico mi je da,svaki servis kostao ga je brdo para,svaki put su mu mijenjali nesto krupnije,tako da,nakon vise servisa i predjenih,recimo 100.000 km,ljudi u Mazdi ti kazu "vas motor savrseno radi",i da nema nikakvih problema,a u medjuvremenu,servis za servisom,i cek za cekom,oni ti zamijenili cijeli motor :lol: sto se tice potrosnje goriva,isti taj drugar mi je pricao,njegove rijeci "natocim i vozikam se po gradu,ostane mi za sladoled" :lol: ukratko,RX8 je jedino auto danas u prodaji sa Wankelom,interesantan autic,svakako,mnogo konjskih snaga u malom motoru,ali obrtni momenat kao u fema za kosu,preskupo odrzavanje i kratak vijek trajanja.Potr0snja goriva i ulja ogromna.Za iste pare,350z ili S2000 (koja isto ima jako interesantan motor) mnogo bolji izbor.
@Zela:sportska auta zablistaju na pisti,po tebi je Smart supercar.
@Zela:sportska auta zablistaju na pisti,po tebi je Smart supercar.