Mazda RX-8

Mazda RX-8

Član
Odlična kupovina. Motor je osjetljiv na svakakvo ulje, sipaj samo mineralno ulje 15w40 u njega i nećeš imati nikakvih problema!

Legend
Šta bolan, kakva crna 15ka crkla bi odma, iskljucivo i jedino i samo Dexelia i 5w20 koja zadovoljava API i ILSAC GF-3.

Na cca 180.000 moras mjenjat motore obadva, u njemackoj to izadje oko 8.000 eura, kod nas malo skuplje. Trosi ulje i to je sasvim normalno, auto kad se kupi novo dobijes ga sa 5 kila ulja u gepeku ;) Prilicno je osjetljiva, ali za vozit next best thing do Formule 1, sjedis na podu bukvalno i auto se vrti nevjerovatno, zvuk je jedinstven.

Epic Fail , das za auto 20.000km , vozis ga par godina i moras opet dati 20.000km :lol: bolje buraz uzmi odma nesto za 40.000:lol:

Jednostavnim searchom sam pronasao da ima ljudi koji su presli i 200.000 milja bez ikakvog otvaranja motora, a druga stvar je sto vani imas vise ljudi za njih sto znaju oko tog motora kao sto ih kod nas ima sto znaju oko Golfa dvice, tako da ne mijenjaju motor nego ga samo repariraju, sto izadje iole jefitnije nego kupovina kompletnog motora. Ima ljudi koji su presli 20 hiljada milja pa je dao dusu, a ima ih koji su presli i dota vise od toga, sve je do odrzavanja ;)

Legend
fundina007 je napisao(la):
Hvala vam momci ..
@technoGeek
Meni se svidja stho ima zadnja 2 sjedishta...

U svakom slucaju ja znam gdje ima jedna na stranim tablama, motori stavljeni novi prije 6 mjeseci, obadva, prodaje se za 4.000 eura, onaj naj jaci paket opreme i naj jaca izvedba motora ;)

Ako te zanima, mogu ti dat broj ;)

daki je napisao(la):
fundina007 je napisao(la):
Hvala vam momci ..
@technoGeek
Meni se svidja stho ima zadnja 2 sjedishta...

U svakom slucaju ja znam gdje ima jedna na stranim tablama, motori stavljeni novi prije 6 mjeseci, obadva, prodaje se za 4.000 eura, onaj naj jaci paket opreme i naj jaca izvedba motora ;)

Ako te zanima, mogu ti dat broj ;)
Ajde Daki daj mi br. ako nije problem i reci mi dje se nalazi...