Mazda kreće u napad

Mazda kreće u napad

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
"Mazda" će na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi izložiti dva nova modela mazde 3. Svjetsku premijeru imaće mazda 3 sa i-stopom, "Mazdinim" naprednim start-stop sistemom koji štedi gorivo i nova mazda 3 MPS, najjača verzija mazde 3.

slika_tumb2.php


Mazda 3 je jedan od "Mazdinih" ključnih proizvoda, a od prve generacije proizvedeno je čak dva miliona vozila. Dizajn novog automobila dinamičan je i naglašava povezanost vozača i automobila.

Ekološke i bezbjednosne komponente u skladu su sa "Mazdinom" dugoročnom vizijom "održivi zum-zum" kojoj je cilj isporučivati sigurne i ekološki orijentisane automobile ujedno zabavne i za vožnju.

Mazda 3 sa i-stopom daje novu ekološku notu "Mazdinoj" gami. Posjeduje i-stop sistem u kombinaciji sa MZR 2.0 DISI motorom najveće snage 150 KS. Zajedno ove dvije "Mazdine" tehnologije omogućuju novom modelu 12 odsto manju potrošnju goriva sa trenutnim modelom.

Mazda 3 MPS diže "Mazdin" dizajn na nov nivo, a vozne performanse savršeno ocrtavaju duh. Prenoseći MZR 2.3 DISI Turbo motor iz prethodnog modela, mazda 3 MPS nastavlja popularnost svoje prethodnice. Dizajnom i fantastičnim performansama iskustvo vožnje podiže na potpuno nov nivo kvalitete i zadovoljstva.

Mazda 3 MPS ima benzinski 2,3-litarski turbo motor s direktnim ubrizgavanjem goriva najveće snage 260 KS. Do stotke ubrza za 6,1 sekundu, a potegne do najveće brzine 250 km/h. Ovaj model u Njemačkoj ima cijenu 25.600 evra.
 
Član
pa tibore, znas li uopste kakav je to sistem...on ne utice na performanse nikako...
jednostavno kad si na semaforu, pritisne kvacilo izbacis u ler, motor se gasi...cim ponovo pritisnes kvacilo i presaltas u prvu, motor se pali...a performanse motora su iste...;)
 
Član
japanac ko japanac... samo neke gluposti, eto vidis sad i to. samo steta sto mu nisu navukli jos konja i usrani pogon na sva cetiri, bar ova moja nemoze ni da krene u startu zbog toga
 
Član
mirzzaa je napisao(la):
japanac ko japanac... samo neke gluposti, eto vidis sad i to. samo steta sto mu nisu navukli jos konja i usrani pogon na sva cetiri, bar ova moja nemoze ni da krene u startu zbog toga

taj start-stop je davnih dana (prije neke 3-4 godine) izmislio francuz, tacnije Citroen, a pratio ga je jedino do sad BMW...eto 3. marka koja koristi je Mazda...
 
Član
da samo je problem sto skoro sve sisteme sto drugi odbace Mazda dovede do savrsenstva ociti primjer 1.3 motor iz RX8
 
Član
Micky druze...u RX-8 je Wankel koji nema veze s ovim klipnim motorima...taj Wankel je davnih dana ugradjidvan, a trenutno samo Mazda ima licencu...da je neko drugi dobije, otkud ti znas da ne bi jos bolje usavrsio :icon_confused:

a oko ovoga nema neke mudrosti...samo napravljen anlaser koji brze pali motor (inace je 800 ms, a kod njih je 400) i tu je sva pamet...:)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top