Manji profil gume ? da ili ne

Manji profil gume ? da ili ne

Trenutačno na škodi ima 195/65/15 i htio bih smanjit profil gume tj. stavit manji profil gume kad budem kupove nove . Pa jel ima kakav utjecaj na km/h sat , jel to može nešto autu naštetit i koji profil preporučate ?
 
Član
na taj auto i tu felgu smanjenje profila nebi leglo u estetskom smislu a i km sat bi lagao za 3-5 vjerovatno, jer bi tocak bi premalen za njegove dimenzije...
ako hoces manji profil uzmi vecu felgu...16 ili 17ku, 18... i stavi profil 55, 45 ili 40 zavisi koju odaberes ..a ako nije isti obim tocka kako pisu u fabrici onda ce ti km sat malo da laze...ali to mozes izracunati imas programe za to...;)
 
Član
Ja ti preporucujem da ostavis taj profil ako ne zelis mjenjati za vece felge, jer inace se stavlja 195-50 r 15 ali u tom slucaju auto ce glupo izgledati sa tako malim tockicima. a istinu na volju O2 ima rupe blatobrana u kojima tek 18-a popuni solidno ;)
 
Naravno da jeste,i forum postoji da bi razmjenili savjete i misljenja,pohvalili rad kolega,pomogli im itd. Za skoro sve ovo sto si pitao ima bar po jedna tema.Nema za onu App za Android,to uredu,odlican prijedlog.Ali ovakvih kao ova,ili ono za farbanje celjusti,imas koliko zelis.Bar za celjusti imas 3-4,a imas i u svakoh 5 garazi,u postovima odgovore.Pogledaj malo da li se negdje krije odgovor na tvoje pitanje prije nego sto otvoris novu temu. ::icon_smile:
 
Član
Evo ti zadaca i odgovor na vecinu tvojih pitanja ;)
http://www.bhtuning.com/diamant-srebrna-octavia-by-hakkler-t-24228.html
 
Top