Mala pomoc??Far

Mala pomoc??Far

Vozdra Raja..evo ovako: nedavno sam kupio passata 3 i primjetio sam da mi lijevi far slabo osvjetljava po noci,to jest previse baca svjetlost u desno,kada upalim duga svjetla baca svjetlost takoreći u nebo..pokusao sam da to naštelujem ,ali dok okrecem onaj hepek svjetlost se ne pomijera.Bio sam kod elektricara,rekao mi je da se to nemoze nastelovat i da je pokvaren neki dio za stelovanje(neznam tacno kako rece),jedini način da kupim nov far..eh sad da li je ikako moguće da se to ikako napravi.htio bi da pokušam,ako ne onda valja bacit keš za nov..

far nije skup, 50KM jedan, s tim sto se to moze najvjerovatnije napraviti....

naime, u faru imas dvije polugice za stelanje, jedna po visini, jedna po strani, i ima jos jedna ostavljena za motorice....

sad, morao bi skinuti far, vidjeti koji od tih vijaka je slomljen ili sta, mozda je samo ispao iz lezista, nastimati to i sve super.......

dok ne skines far ne mozes znati, a da ga skines trebas odvrnuti cijelih 8 sarafa gedorom 10 :D

Legend
zen3dom je napisao(la):

naime, u faru imas dvije polugice za stelanje, jedna po visini, jedna po strani, i ima jos jedna ostavljena za motorice....

sad, morao bi skinuti far, vidjeti koji od tih vijaka je slomljen ili sta, mozda je samo ispao iz lezista, nastimati to i sve super.......

dok ne skines far ne mozes znati, a da ga skines trebas odvrnuti cijelih 8 sarafa gedorom 10 :D

da...

naj vjerovatnije da su kopce od sjenila pukle,ili samo spale ...desava se ako udaris u jaku rupu ili sl....

na tim kopcama koje drze sjenilo , ujedno ima navoj koji je navrnut na ovaj tockic nazad na koji si pokusao stelovati nagib

u trice/vento jedna od njih je ovakva ...

1676po9.jpg

enesss je napisao(la):
zen3dom je napisao(la):

da...

naj vjerovatnije da su kopce od sjenila pukle,ili samo spale ...desava se ako udaris u jaku rupu ili sl....

na tim kopcama koje drze sjenilo , ujedno ima navoj koji je navrnut na ovaj tockic nazad na koji si pokusao stelovati nagib

u trice/vento jedna od njih je ovakva ...

1676po9.jpg

drustvo hvala puno na odgovorima ;),pokusat cu da to sredim..ako ne onda ide nov..