Lupanje u tocku

Lupanje u tocku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
Ljudi upomoc,taman sam se bio obradovo da me auto krenulo slusat,no veceras novo razocarenje.Naime vozikam se ja po gradu,laganini nisma preso 30km/h i krenem van grada nesh,i naravno ubrzam,ali poslije 40km/h zacujem lupanje,i smanjim brzinu kad ono utihnu.Opet ja povecam ono opet lupanje i sve sto vise povecevam brzinu ono se sve vise cuje i sve brze lupa.Jedina sreca u tome je da nisam puno odmakaoo od grada i da sutra imam zakazano kod majstora,tj sutra trebam miennjat sve disk plocise i poravnat diskove.Sad opet sto se tice lupanja,ja sumnjam na kineticki posto mi je prije par dana pukla manzetna i taman planirao da je sutra zamijenim i sumnjam d je od ovih vrucina mast iscurila,jos veceras kisa pa mozda je dodatno ispralo svu mast iz kinetickog.Pa naravno bez podmazivanja da su se lezista kuglagera prosirila pa nije vise "cvrst" kako da kazem.Ugl molim vas pomozite da znam tacno kako i sta jer fkt doslo mi je da zapalim auto.

ps:lupanje se cuje u desnom prednjem tocku taman gdje i jest pugla manzetna

ps2:radi se o vanjskom kinetickom zglobu tj onom do tocka

Član
meni se jednom desilo da kad ubrzajem od 30 do nekih 50-60 nesta klapka, ustanovio sam da su mi na prednjem lijevom tocku sarafi popustili..

Član
kad "nabijes" neku odredjenu brzinu na kojoj ti lupka to, i stisnes kocnicu jel prestane odmah lupanje, ili lupa dok se ne smanji brzina:icon_confused:

Početnik
ArminM je napisao(la):
kad "nabijes" neku odredjenu brzinu na kojoj ti lupka to, i stisnes kocnicu jel prestane odmah lupanje, ili lupa dok se ne smanji brzina:icon_confused:
vjeruj nisam osluskivao ali msm da se malo smanji,ali vjeruj dodje mi da ga prodam muharemovicu u zeljezo koliko me je kosto zivaca:icon_mad:

Početnik
mario05 je napisao(la):
meni se jednom desilo da kad ubrzajem od 30 do nekih 50-60 nesta klapka, ustanovio sam da su mi na prednjem lijevom tocku sarafi popustili..

I ja sam na to posumnjao odma ali mrak pa nisam mogao ni normalno stati da provjerim ili dotegnem,ali danas mi jesu skidali u servisu gumu prednju da vide kakvo je stanje i da pregledaju pa je moguce i da je popustila

pioneer_09 je napisao(la):
kakve su ti gume?

da nisu deformisane, posto tada znaju lupati;)

Do sada nisu pravile problem a i uzeo sam skoro nove gume tako da sumnjam,tj vozam vec mjesec na njima skoro a ovo se tek od veceras cuje ;)

Ima tu dosta toga da se vidi..Kineticki,rame da nije koje...Sve to zavisi...Moras na dizalicu pa provjerite..

Početnik
black_devil je napisao(la):
Ima tu dosta toga da se vidi..Kineticki,rame da nije koje...Sve to zavisi...Moras na dizalicu pa provjerite..

To si upravu ali vodim se nekom logikom da bi rame lupalo samo na udaru na rupu a ovo sam testirao na novom asfaltu i ravan je ko staklo,no doduse komlikovan mu je ovjes pa moze biti svasta

Član
sredit ce oni to tebi, jbt nemas se razloga nervirati, auto je, sta predjes kilometara s njim dobro ikako ide, zato se poklopi i suti
budi zahvalan, napravit ce oni sigurno, dodjem i ja sutra da sipam G12, malo da zajebavam:p

Početnik
ArminM je napisao(la):
sredit ce oni to tebi, jbt nemas se razloga nervirati, auto je, sta predjes kilometara s njim dobro ikako ide, zato se poklopi i suti
budi zahvalan, napravit ce oni sigurno, dodjem i ja sutra da sipam G12, malo da zajebavam:p

Ma to jest al handri me pravo.Neces imat prilike da zahebavas jer ja cu tad vec bit u ze :D

Član
Sarajlic je napisao(la):

To si upravu ali vodim se nekom logikom da bi rame lupalo samo na udaru na rupu a ovo sam testirao na novom asfaltu i ravan je ko staklo,no doduse komlikovan mu je ovjes pa moze biti svasta
moze bit i lezaj u mene je tako lupao dok nisam promijenio :icon_rolleyes:

Početnik
superman je napisao(la):
Sarajlic je napisao(la):

moze bit i lezaj u mene je tako lupao dok nisam promijenio :icon_rolleyes:

Male su sanse da je lezaj jer sam ga promijenio prije manje od mjesec dana a otad sam presao malo vise od nekih 4000km ali kakvi su nam fus dijelovi nebi me ni to cudilo

Član
Sarajlic je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

Ma to jest al handri me pravo.Neces imat prilike da zahebavas jer ja cu tad vec bit u ze :D

necu tebe zajebavat, nisam tebe ni mislio, nego njih. Njima padne mrak na oci kad mene vide:lol::lol::lol:
kaze evo dosade

Početnik
ArminM je napisao(la):
Sarajlic je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

necu tebe zajebavat, nisam tebe ni mislio, nego njih. Njima padne mrak na oci kad mene vide:lol::lol::lol:
kaze evo dosade

:lol::lol::lol: Neka,neka,danas rijetko ko ce ti nesh uradit da valja a da mu nedosadjujes i nevisis nad glavom jer vecina je fuser majstora ;)

Član
pregledaj i gumu, da ti se slucajno nije zabio ekser...zna i on opasno lupati, imas osjecaj da ce ti otpasti tocak...;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.