chale je napisao(la):
Ova alfa jeste kupljena u kaknju a prva registracija je u starom gradu, i mislim da je to ta, felge sam, ja mjenjao, stavio 15-ke a i ljepse su od onih prijasnjih a i plin sam ugradio.
prvo da pojasnim da sam je sad "prodao" burazu.
Interesuje me u kakvom je stanju bila kad si je ti prodo u kakanj, i koliko si uzeo za nju, jer je bila u prilicnom losem stanju kad sam je ja preuzeo, tako da sam imao prilicno novcanih ulaganja a i potrosenih zivica dok se to izmjenjalo.
To je ta 95%, prvi vlasnik je bio jedan italijan koji je dosao u BiH poslovno kao diplomata i kad je odlazio, prodao je tom liku iz Starog Grada. On je dao svom rodjaku (stariji ciko, 50+ godina), koji je vozao jedno vrijeme, al kako mu je puno trosila, prodavao je. Ja sam je od njega uzeo sa oko 115.000 km, bila je skoro u super stanju. Cuo se lezaj i nije bio ok glavni kocioni cilindar, sto sam ja odmah zamjenio, tad je bila u stvarno zavidnom stanju. Kasnije mi je riknuo auspuh, pa sam i njega napravio. Bilo je tu jos nekih sitnih popravaka tipa centralna brava, alarm i tako to.
Ja sam je vozao dvije godine, pa kako mi je vec dosadio tako spor auto, prodao sam je tom liku iz Kaknja za ravno 5150 KM (registracija je isticala za jedno mjesec). Auto je bio u super stanju, jedino nije radio motorcic za centralna vrata (zadnja desna cini mi se). Ja sam kupio novi motorcic, no on se pojavio, pa sam mu ga samo dao da ga postavi. Ne znam kakav je auto kod tebe dosao, al ja sam bio prezadovoljan njim (osim slabasne masine koja puno trosi). Koliko sam uspio skuziti po ukupnom stanju, auto nikad nije bio udaran, o nekoj hrdji nije bilo ni govora.