Evo da ja napisem o ovim sto sam uzeo
Tracmax f105
Presao sa njima vec oko 1300-1400km
Po suhom grip-a ima i na bacanje, iskreno bolja je od svih polovnih guma koje sam imao, pa cak i od continental koje su bile stare 3-4 godine i imale 5-6mm sare, ovo je iskreno. Sara jako mekana. Buke uopse i nema pa cak i na brzinama od 160-170. Na balansu svega 55g tegovi po felgi, dok je na kontinental bilo 60-70g na michelin za ne povjerovati 80g i prije na fordu na 15-skama i na ovim 16-skama oko 100g bilo, a na kumho 45g teg na balansu, znaci jako dobre.
Po suhom u krivinama imaju gripa i vise nego dosta. Gdje smotas tu i ide, nema veze je li se radi o vecim ili manjim brzinama, kao zakovan je za cestu. Slalom sam probao raditi po mokrom i suhom, mokro bez problema na 60km/h radi a na suhom sam probao na 7-80, i ide kao zakovan za cestu, gdje motas tu i ide.Po mokrom takodje grip imaju za mene super, puno puno bolje nego sto sam ocekivao, ocekivao sam da ce kumho biti bolji ali nije, cak su bolje po kisi se pokazale od kumho. Kocenje im je super a i to je za ocekivati jer je sara mekana. Potrosnja guma, ne goriva haha, za 1300km predjenih jos se nista nisu pocele trositi, cak i pipci (kao mali cepici, tacke gumene na sari) jos uvijek su tu, poceli su se trositi ali se jos vide i osjete pod prstom.
Na pocetku na vecim brzinama auto je nazad bilo kao spuzvasto, kao da vozim na zimskim gumama (balonima), ali nakon 300-400km predjenih taj osjecaj je nestao, sad su postale stabilne.
Nisam ocekivao ovoliko da ce dobre biti za ovu cijenu sto sam platio, mislio sam da ce biti neka srednja zalost ali su se pokazale totalno suprotno.. Proklizivanja vise nema po suhom kad se salta, hvataju cestu odmah bez imalo skripe i proklizavanja, dok je prihe toga bilo sa drugim gumama...
Cijena 92km po komadu 195/45 r16
Ulozeno/dobiveno je dobro, i vise nego dobro jer su prihvatljive bas a pokazale su se super i ja bi ih preporucio...
Ja ne vozim na stazama, ne divljam, za normalnog vozaca su super gume, pa i za vecih brzina.
To je moje iskustvo sa njima za sada, ja sam i vise nego prezadovoljan i u skorije vrijeme bi trebao jos dvije uzeti tako da budu sve cetiri na autu iste.
Nista vise polovne gume kupovati, ova je bolja sigurno os svake msrkirane polovne pa makar bila stara godinu i imala 6mm sare...