Li Guang Ming

Li Guang Ming

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kineski dizajner automobila Li Guang Ming u potrazi je za jedinstvenim i dosad neviđenim stilom oblikovanja karoserije automobila.

Na Salonu automobila u Detroitu održanim početkom 2008. godine prikazao je čak tri različite dizajnerske studije super malih automobila neobičnog oblika. U biti ovi automobili su takvog oblika, i malih dimenzija da bi se u Evropi jedino ozbiljno mogli shvatiti kao dječja igračka.

06%20kinezi%20dizajn%201.jpg


Autor tih dizajnerskih studija sve uvjerava da je to idealno rješenje za ljude u Kini, koji trebaju mali automobil, jer ionako nemaju dovoljno prostora. Druga prednost malog automobila je i njegova najniža moguća cijena.

06%20kinezi%20dizajn%202.jpg


Dizajner Guang Ming (ili Guangming – na njegovoj web stranici se mogu naći obe verzije imena) tvrdi da će ovi mali automobili kada zažive u praksi imati još veće značenje za Kinu nego što je to popularna Buba imala za Njemačku i svijet.

06%20kinezi%20dizajn%203.jpg


Dizajn tri elektromobila marke Tang-Hua oblikom žute okruglice podsjeća na naivnu umjetnost ili na animirane junake Teletubbies ili na dječji namještaj izložen u IKEA prodavnici.

06%20kinezi%20dizajn%204.jpg


Egzotičan oblik prate i egzotična imena ovih studija izloženih u Detroitu - Detroit Fish, Piece of Cloud i Book of Songs. Studiju Detroit Fish pokreće elektromotor najveće snage 5 KS koji dobija struju iz litij-ionskih akumulatora, omogućava najveću brzinu 45 km/h i ima doseg jednim punjenjem akumulatora od 150 km.

Za domaće tržište, odnosno Kinu, dizajner Guang Ming razmišlja umjesto elektromotora ugraditi pedale koje bi okretao vozač i suvozač.
 
Član
ma de kinezi sta oeckivat svako auto MIKSER.

Jednostavno dodje ima da prave auta i od djelova sta su ostali od DVD-a sto su pravili sklapaju auta!!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top