Lampica od akumulatora

Lampica od akumulatora

Član
Pozz
Ehh znači ovako sinoć odvozim 100-tinjak kilometara bez problema, dođem kući parkiram auto na nekih 45-60 minuta, upalim ponovo auto i nakon nekih odvezenih 10-15 minuta upali mi se lampica od akumulatora (ne puni ga). Nakon još neke vožnje od 10-ak minuta stanem pokraj puta ugasim auto provjerim da nije remen pukao il kabal da se nije iskopčao, ono sve u redu. Palim auto opet normalno lampica ne gori, da bi se zatim opet nakon 10-15 minuta vožnje ponovo upalil.... Kada sam došao kući parkirao u garažu, ugasio auto ponovo ga upalio sve je opet bilo normalno, više se nigdje nisam ni usubitao voziti...:icon_confused:
Sad mi se ne da baš nešto da napamet radim da vidim do čega je, nego prvo reko da ovdje pitam, možda neko zna šta bi moglo biti ili je se već susretao s time, pa eto ako neko zna :lol: a i ako ne iću onda otprilike da vidim šta bi moglo biti pa valjda utrefim :lol:
 
Član
moguce da je regler, ako se jedna ona cetkica na njemu odvojila, pa od vibracija ne pravi kontakt, pali lampicu
skini ga, to ti je 5 min posla, dva sarafa, vidi kakve su cetkice, to mozes vizuelno pregledat, imao sam isti problem na kombiju, preko 140 upali lampicu
vremenom se brzina na kojoj pali lampicu smanjivala, kasnije je leg'o skroz:D
 
Član
Provjerim, ako bude do reglera to je najmanji problem :lol: imam ih par u rezervi :lol:
Samo provjerim još danas jednom hoće li biti isti problem :lol:
Inače hvala;)
 
Član
nemoj nigdje daleko, kad ti upali lampicu, ne puni... takodjer, drugu se desilo da mu je palilo lampicu jer je regler poludio, pa bacao 20-25V
u bilo kom slucaju, nije dobro, izmjeri punjenje, mozda ti to pokaze problem
 
Neispravan regler ili potrosene spule tj. kolektori na rotoru gdje nalijezu cetkice reglera... prije bih rekao ovo drugo jer cetkice nemogu pravilno da nalegnu na kolektor i zato imas "isprekidano" punjenje ;)

evo o cemu pricam


vidis ova dva kolektora gdje nalijezu cetkice reglera, to ti je 90% do njih, kod golfa je pristupacan alternator, skini regler, uzmi bateriju i kroz otvor gdje bude regler pogledaj kakve su spule (kolektori), ako budu previse potrosene ni nov regler ti nece pomoci... msm da se i spule mogu mijenjati, posavjetuj se sa mehanicarom ;)
 
Član
ja jucer to promjenio isto tako palio mi lampicu akumulatora promjeni kolektore i cestkice i sve ce biti ok :)
 
Član
Problem riješen :icon_smile:
Malo je se alternator otvorio i očistio i eno sad sve u redu :icon_smile:
A regler može još "hegljati" :lol: :lol:
Može Lock ;)
 
Top