LAMELA ???

LAMELA ???

Član
Evo jedna dillema, ali bih zamolio samo ako se razumijete i imate neke konkretne cinjenice u korist jedne a protiv druge.

Br. 1
F1-54021R3.jpg

About this itemF1 Racing Stage 3 clutch kit is a direct factory replacement clutch kit and it's designed for those who seek the ultimate in clutch performance and reliability. F1 Racing clutch kit includes only the highest grade clutch components from the world's leading racing clutch manufacturers. The 6-puck copper ceramic (also known as MIBA) disc features 12 high-coefficient friction pads that are resistant to slippage and ensures long lasting life. The heavy-duty sprung center unit boasts heat treated springs and retainer rivets for the maximum power and durability. The F1 Racing pressure plate features special single diaphragm design to increase clamp load. It features induction hardened diaphragm, CNC machined castings, stronger drive straps and rivets. F1 Racing pressure plate provides smooth and precise feel with easy modulation. All F1 Racing pressure plate is load tested on a special testing tool for quality assurance.
This complete clutch kit includes:
F1 Racing Stage 3 Heavy-Duty Pressure Plate
F1 Racing Stage 3 Copper Ceramic 6-puck Disc (210 mm, 20 spline)
Release Bearing
Pilot Bearing
Alignment Tool
Installation Guide

Horsepower Rating: 270 HP / Torque Capacity: 256 ft/lbs

Ili

Br. 2
Exedy set iz EDELEX - Tuzla o kom i nemam podatke neke jer ne znam tacno koja je. Mislim da je obicna, zamjena za fabricku lamelu.

Pa komentarisite ako znate sta o ovoj problematici.

Ova gornja bi kostala jedno 400++ markica
Exedy set iz EDELEX-a kosta 310 KM

Hvala unapred.

I radi se O Hondi CRX 1.6 16v.

Član
Pa ne interesuje me razlika, razliku manje vise znam.

Auto je Honda CRX 1.6 16v 96KW

Interesuje me koja ce duze trajati, koja je bolja od ove dvije gore navedene i uopste misljenje koju preporucujete za svakodnevnu voznju sa povremenim ispadima.

Te dvije imam mogucnost da kupim a prosla mi nije valjala odma nakon mjesec, to jest jos uvjek je vozim al cim malo pritisnem smrdi, i sad je pocela da trese kad krecem sto ce reci da je vrijeme za zamjenu.

Sad mozda jeste malo cudno porediti zamjensku i sportsku lamelu, ali ako ce sportska trajati duze sto sam cuo od vise ljudi zasto ne uzeti nju ???

Po forumima sam citao da ova gore sportska nije losa i da posle predjenih 150-170 hiljada jos uvjek radi kao nova.

EXEDY s druge strane vazi za jednu od boljih ako ne i najbolju firmu po pitanju lamela ali nju imam samo obicnu NEsportsku.

Pa s obzirom da ova na auti ima predjenih 20ak hiljada i smrdi od prvog dana na visim obrtajima sad me strah opet bacit pare. Vise nisam siguran ali mislim da je trenutna lamela ACT a korpa LUK.

To nebi trebalo bit lose al eto kod mene se potrefilo da ne valja.

Član
Pa mozda je i to problem, al to je tad bilo, crkla stara nije bilo nista drugo trebalo mi auto i onda je bilo daj sta das, zato sad razmisljam, na vrijeme valjda :D i trazim savjete.

Član
Hehe, pa ja sam se razmisljao iz nekih drugih razloga, recimo kako se i dal se sa onom sportskom moze normalno vozikati po gradu i da li ce da traje makar isto ako ne duze, ili cu morati da zaslajdram kad god krenem :)

Medjutim pored ovoga sam naso covjeka koji pravi sinter lamele, a drugog sto vozi tu napravljenu na autu od cca 500 konja i nikad nije imao problem niti je jos mijenjao, pa sam se odlucio za tu opciju.

Ali i nakon toga sam nasao drugo auto a prodao svoje tako da sam opet zavrsio sa fabrickom lamelom :D

Tako da moze lock slobodno, da ne bi jos koji amerikanac dosao da u temi o lameli kaze da RS ima dobre sise :D

Član
Tako da moze lock slobodno, da ne bi jos koji amerikanac dosao da u temi o lameli kaze da RS ima dobre sise :Icon_mrgreen:

aaahahahahahaahahaaaaa:lol::lol::lol::lol: malo se tresu hahahahahaaa:lol::lol::lol: