Član
Pozz Raja,
evo kratko upustvo svima koji zele sa malim sredstvima uljepsati svoje Feluge.
Naravno da je otici kod lakirera i platiti ca 50KM po feluzi da se lakira bolja metoda, ali i ova ce sigurno zadovoljiti.
Potreban Materija (za 4 feluge 15") :
Vodobrusni papir, granulacija 360 2x 1,60 KM
Vodobrusni papir, granulacija 800 2x 1,60 KM
Lak Sprej u zeljenoj boji (preporucujem Alu-Boju) 400ml 1x 5,90 KM
Lak Sprej bezbojni 400ml 1x 5,90 KM
Prozirna folija (za domacinstvo) i krep traka (za zastitu guma i dijelova koji se ne lakiraju)
Ukupno = 15,00 KM
Potrebno vrijeme: ca 1h po feluzi
Trajnost Laka: 2006. god sam istim postupkom lakirao Alu-feluge na Mercedesu (Gullideckel), i to bez zastitnog bezbojnog laka, i jos extra izgleda.
Idemo:
1. Skinuti feluge
2. Dobro ih ocistiti
3. Sa vodobrusnim papirom 360, sve ogrebotine oslajfati, stalnim prskanjem vode
4. Sa vodobrusnim papirom 800, sve manje ogrebotine i one nastale sa papirom 360 ispolirati
5. Saprati feluge, i dobro ih izbrisati Nitro razrjedjivacem
6. Zastititi gume i navoje sa Folijom i Krep trakom
7. Sa Lakom preci tanki sloj, sacekati ca 10min da se osusi, pa ponoviti debljim slojem
8. Ako je boja na feluzi Homogena/Jednolika i osusena, moze se ponoviti isti postupak sa bezbojnim lakom (2 sloja)
9. Ostaviti da se feluga dobro osusi (ca 30min na suncu) i moze se pazlivo montirati (tek nakon 24h lak dobije svoju punu cvrstocu)
Rezultat:
Prije
Poslije:
Usput sam i osvjezio crvenu boju na Dobošima.
Kao sto vidite ofarbao sam samo zadnje, nisam imao vise vremena. U toku sedmice cu i prednje, pa cu jos par slika o samom postupku lakiranja uraditi.
Pozz
evo kratko upustvo svima koji zele sa malim sredstvima uljepsati svoje Feluge.
Naravno da je otici kod lakirera i platiti ca 50KM po feluzi da se lakira bolja metoda, ali i ova ce sigurno zadovoljiti.
Potreban Materija (za 4 feluge 15") :
Vodobrusni papir, granulacija 360 2x 1,60 KM
Vodobrusni papir, granulacija 800 2x 1,60 KM
Lak Sprej u zeljenoj boji (preporucujem Alu-Boju) 400ml 1x 5,90 KM
Lak Sprej bezbojni 400ml 1x 5,90 KM
Prozirna folija (za domacinstvo) i krep traka (za zastitu guma i dijelova koji se ne lakiraju)
Ukupno = 15,00 KM
Potrebno vrijeme: ca 1h po feluzi
Trajnost Laka: 2006. god sam istim postupkom lakirao Alu-feluge na Mercedesu (Gullideckel), i to bez zastitnog bezbojnog laka, i jos extra izgleda.
Idemo:
1. Skinuti feluge
2. Dobro ih ocistiti
3. Sa vodobrusnim papirom 360, sve ogrebotine oslajfati, stalnim prskanjem vode
4. Sa vodobrusnim papirom 800, sve manje ogrebotine i one nastale sa papirom 360 ispolirati
5. Saprati feluge, i dobro ih izbrisati Nitro razrjedjivacem
6. Zastititi gume i navoje sa Folijom i Krep trakom
7. Sa Lakom preci tanki sloj, sacekati ca 10min da se osusi, pa ponoviti debljim slojem
8. Ako je boja na feluzi Homogena/Jednolika i osusena, moze se ponoviti isti postupak sa bezbojnim lakom (2 sloja)
9. Ostaviti da se feluga dobro osusi (ca 30min na suncu) i moze se pazlivo montirati (tek nakon 24h lak dobije svoju punu cvrstocu)
Rezultat:
Prije
Poslije:
Usput sam i osvjezio crvenu boju na Dobošima.
Kao sto vidite ofarbao sam samo zadnje, nisam imao vise vremena. U toku sedmice cu i prednje, pa cu jos par slika o samom postupku lakiranja uraditi.
Pozz