Kvaliteta goriva u BIH

Kvaliteta goriva u BIH

N

nenad

Ja sam prije sipao na OMV-u i u zadnje vrijeme nisam bio zadovoljan, isto i na INI, Petrol nije los, a sada sipam na NESTRO pumpama i mogu vam reci da im je benzin odlican, svi govore da je lose zato jer je iz Broda (predrasude) ali meni se auto odlicno ponasa :cool:

Death_beat je napisao(la):
sve vam je to isto ljudi ;)

Ja upravo kreno da kazem! Sve je to isto sra*e samo druga benzinska! Ne kazem da nema razlike, ali kad bi se pocela vrsiti kontrola pola njih i vise bi bile zatvorene! Ono jest da OMW vazi za najbolje, ali skoro je i OMW-ova zatvorena, samo ne znam tacno da li u BiH ili Srb, nisam siguran! Sipam manje vise gdje stignem! Tetak mi drzi benz pa najcesce kod njega! Ali ponekad odem i na OMW, aj reko mozda je kvalitetnije da malo obradujem auto:)

Član
Death_beat je napisao(la):
sve vam je to isto ljudi ;)

Isto sranje drugo pakovanje . ima ona prica kad je liku zastekao Mercedes pod garancijom u Njemackoj,skupili se inzinjeri,rastavlja se motor,niko nezna sta je i jedan ga upita odakle ide i jeli slucajno tocio gorivo negdje na Balkanu a ovaj ce da je u Bosni.Pa sto odmah ne rece covjece odvalise se ovi,ustedio bi nam trud,mozes ga odmah na odpad :lol:[/u]

Član
Danas, pred isključenje na autoputu u Visoko nestane mi plina. Svratim kod Suše i sipam punu bocu. Jedva sam sastavio 100km/h i auto se pri niskim obrtajima ugasio, i što je najgore sad moram da istrošim ceo spremnik jer plin nije isto kao benzin pa da ga mogu prosuti. Inače, kad sam u Sarajevu sipam u plinari na izlazu iz Vojkovića. Ostali su pali na testu:icon_rolleyes:
Benzin kod Muja na Petrolajnu, i kod Muniba (sa bradom) na izlazu iz Rakovice;)

Član
GTI FAN je napisao(la):
Isto sranje drugo pakovanje . ima ona prica kad je liku zastekao Mercedes pod garancijom u Njemackoj,skupili se inzinjeri,rastavlja se motor,niko nezna sta je i jedan ga upita odakle ide i jeli slucajno tocio gorivo negdje na Balkanu a ovaj ce da je u Bosni.Pa sto odmah ne rece covjece odvalise se ovi,ustedio bi nam trud,mozes ga odmah na odpad :lol:[/u]
To je drug prava istina, samo što mu nisu rekli da ga može na otpad, nego da mu garancija u tom slučaju ne važi:icon_rolleyes:
Mislim da je u pitanju novi ML.

Što se tiče goriva sipam uglavnom na EP i Hifi, nisam primjentio neku razliku.

Član
Pa meni je Almy (Zenica, nova pumpa) se pokazao boljim od Petrola (slovenačkog: Zenica - Crkvice). Gorivo 95-ica, obična. Čak mi nije pravio probleme ni eurotank Vitez (pumpa kod semafora), iako je taj domaći i obično jeftiniji 5 feninga.

Koliko objektivna može biti ocjena po osjećaju iz vožnje uz dosta i drugih kriterija...

Trebali bi pisati malo konkretnije o pojavama nekontroliranog trzanja motora ili slučajevima kada je zagušen i neće da vuče ili kad jednostavno zariba, mislim da bi te informacije i iskustva bili jako korisni.
Ima li netko da mu se baš to dogodilo poslije sipanja goriva na nekoj od pumi. :icon_question:

p.s. Ja sipam na OMV i INA pumpama i nikad nikakvih problema nije bilo... ;)

Član
Ja sam probao na više pumpi , po meni se najbolje pokazao D5 na OMV-u i EP ;) . Jedno vrijeme sam sipao na jednoj pumpi "deklarisani" D5 i vuča je bila osjetno slabija i primijetilo se da uzbrdo dimi . Drugi slučaj je sa benzinskom mislim da se zove Val ili nesto slicno , nasuo 1/2 D5 i u laganoj vožnji počeo bijeli dim na auspuh . Odma mislio da je dihtung glave ili glava otišla . Odem u servis ljudi pogledaju , kažu sve OK , potrosim to goriva , promijenim filter i naspen na EP i od tad nema problema . Ispostavilo se da je voda bila u nafti pa izbacivao bijeli dim (kao para) , a inače filter nafte mijenjam svakih 10 000 KM . Ovaj problem je bio specifičan po tome sto pustim da radi na leru 10 min , sve normalno , onda 1-2 pocne para iz auspuha , pa opet radi normalno 10-15 minuta i sve tako dok nisam potrosio to gorivo .

Član
Mislim da je EP medju prvim uveo Euro5 dizel i od kad sam kupio auto prije godinu i devet mjeseci, nisam sipao nigdje drugo osim na energopetrolu. Cuo sam da je i HIFA dobra, a za OMV nisam bas cuo lijepih rijeci,bar na podrucju Mostara.

Član
Porschefan je napisao(la):
Trebali bi pisati malo konkretnije o pojavama nekontroliranog trzanja motora ili slučajevima kada je zagušen i neće da vuče ili kad jednostavno zariba, mislim da bi te informacije i iskustva bili jako korisni.
Ima li netko da mu se baš to dogodilo poslije sipanja goriva na nekoj od pumi. :icon_question:

p.s. Ja sipam na OMV i INA pumpama i nikad nikakvih problema nije bilo... ;)

znas koliko sam ja vidio slucajeva kod nas u gradu da nakon sipanja benzina na Almy pumpi imaju problema sa autom, cesto se ugasi, ne mozes upalit, trokira, bas smrt

ja sam licno sa golfom puno puta imao problema, jednom sam cak mislio da mi je platina stradala, nece auto nema sanse, na kraju je bilo do goriva, napatio sam se pravo, u motor sipao isto tako, donio mi stari u kanisteru, usput mu bilo, nisam ni pitao gdje je uzeo, ma smrt svegami
nakon nekoliko slucajeva nisam vise sipao kod njih, javna tajna u nasem gradu je da im benzin ne valja
bolje nasuti na Čagi nego kod njih, mada jedno vrijeme sam ganjao samo cijenu, ne kvalitet, i tako sam dosao do Nestro pumpe, i iznenadio sam se i cijenom i kvalitetom, fkt im je odlicno gorivo

Član
OMV je ovdje daleko najbolji bar po meni jer sa 6.5l mogu preci oko 120km po gradu i imam osjecaj da auto puno bolje mi djeluje dok gdje drugo sipam sa toliko goriva nemogu ni 100km

Sad ce se napokon znati ko ima dobro gorivo, sve benzinske koje misle da nastave poslovati moraju imati ugradjen sistem kontrole kvalitete goriva. Ugradnja tog sustava oko 70000KM kosta i ovih dana inspektori krecu u obilaske benzinskih, provjeravati imaju li to ugradjeno, ako nema zatvore benzinsku do daljnjeg.

Član
dabogda sinko dabogda, u ovoj drzavi, tesko
sve je to loby i svak tu ima interese, tako da nesto ne vjerujem u zatvaranje pumpi

Član
BEMWE je napisao(la):
Danas, pred isključenje na autoputu u Visoko nestane mi plina. Svratim kod Suše i sipam punu bocu. Jedva sam sastavio 100km/h i auto se pri niskim obrtajima ugasio, i što je najgore sad moram da istrošim ceo spremnik jer plin nije isto kao benzin pa da ga mogu prosuti. Inače, kad sam u Sarajevu sipam u plinari na izlazu iz Vojkovića. Ostali su pali na testu:icon_rolleyes:
Benzin kod Muja na Petrolajnu, i kod Muniba (sa bradom) na izlazu iz Rakovice;)

Definitivno se isplati sipat gorivo kod Muniba cuo sam da ga zovu Munja ... mozda zbog kvaliteta :)

Član
olensoner je napisao(la):
Sad ce se napokon znati ko ima dobro gorivo, sve benzinske koje misle da nastave poslovati moraju imati ugradjen sistem kontrole kvalitete goriva. Ugradnja tog sustava oko 70000KM kosta i ovih dana inspektori krecu u obilaske benzinskih, provjeravati imaju li to ugradjeno, ako nema zatvore benzinsku do daljnjeg.
Bas,dabogda da to u ovoj drzavi zazivi.