Imao sam skoro pa isti problem... mozda ova prica nekom i pomogne... elem..:
Kupljen nov chevrolet aveo sa 1.2 motorom, nakon prvog servisa i nekih cca pola godine voznje, auto pali indikaciju kvara. Kako je jos bio pod garancijom, odvezem auto dileru gdje je i kupljen, bio sam prisutan da vidim sta je sa autom, skopcaju dijagnostiku koja pokaze gresku, resetuju tu gresku, otkace uredjaj i kazu izvolte auto sve je ok..... U povratku kuci, auto ponovo pali tu isti indikaciju, nazovem ih, kazu dovezi auto ponovo... servis je od kuce na nekih 120Km... Nakon dva dana ponovo u servis, dijagnostika.. kaze sef servisa da su obje lambda sonde otisle, naravno nije do njih, nego sam ja sipao lose gorivo. Auto ostaje kod njih do nabavke dijelova (2 dana). Odem po auto, potpisem papire, preuzmem ga i dovezem kuci. Nakon 3 dana ponovo ona mala zuta lampica gori......Nakon poziva kazu mi dovezi auto !! Ja ih pitam ko ce sipati gorivo za 3 dana u sedmici koja ja moram voziti auto po 240km do njih i nazad.... E tu pocinju komplikacije, ali prave... Po dolasku u servis, izlazi gospodin koji nije sef servisa, nego sef prodaje, kaze meni da izadjem iz servisnog prostora, i prica sa sefom servisa... Izlazi i pita me ko je "dirao" auto u tih par dana.... Ja kazem niko, jer niko i nije otvarao haubu, a i zasto bih kad imam njihovu garanciju ??? On uporan kako je auto neko popravljao, pa oni sad kao neznaju sta ce sa njim... Nakon pola sata prepirke, kad su vidjeli da necu odustati, kazu Ok, kao promijenice mi ponovo obje lamba sonde, ali opet je do goriva, nije do njih. Zamijenjene sonde nisu izdrzale put do kuce, ponovo gori zuta lampica. Nazovem servis po XX put, kazu nije to do nas... Ok.
Pitam Google kome da se obratim, nadjem broj u Madjarskoj, Chevy centar za east europe. Nazovem, spoje me sa nekom tetom koja prica nas, kazem joj u cemu je problem, pomenem naravno i njihov drcan stav, i kazem teti kako sam voljan potrositi jos jednog avea za advokata ako oni nemogu da poprave auto ! Teta ljubazno zamoli da sacekam nekih sat, dok oni obavi telefonski razgovor sa njima, pa ce mi se javiti. Nakon pola sata teta zove mene .... kaze pricala sa servisom, oni neznaju (?) sta se desava sa tim sondama. Zamoli me ta ljubazna teta da ponovo imam sat strpljenja, dok ona provjeri kako mi moze to rijesiti.... I ponovo nakon par minuta, ta ljubazna teta zove i kaze: Vi vozite svoj auto sa tom lapmicom dok mi ne posaljemo svog servisera da dodje dole, ako vam auto stane, zovite tog dilera, oni ce vam dovesti drugi auto, a taj ce preuzeti o svom trosku naravno. Nakon svih maltretiranja oko servisa, pojavi se i tracak nade u istinitost price ove tete...
Tri dana nakon tih razgovora sa Madjarskom, zovu me iz tog servisa izvinjavaju se zbog cekanja i kazu : Servis za vase aauto je stigao, te vas MOLIMO da auto kad budete mogli dovezete do nas, ili ako nemozete da posaljemo vucnu sluzbu ???? Ovakva prica od onih koji su prije par dana pricali kako sam ja ili neki majstor pokvarili auto me malo i zacudila... Auto odvezem isti dan do njih, javim da dolazim, a vratima me doceka onaj isti gospodin u odijelu koji mi je rekao da je auto neko drugi "dirao", i kaze : Nismo bas trebali stici do ovoga, mogli smo to rijesiti i bez zvanja Madjarske?
Kulturno se nasmijem i kazem oprostite ali nismo mogli.... Ma sve je kao u redu, izvolite vi zamjenski auto (Opel Corsa), sa punim rezervoarem goriva, nemate ogranicenja na predjen Km, te ako potrosite gorivo iz auta nemorate dopunjavati rezervoar. Ostavim svoj auto, uzmem zmajenski i vratim se kuci. Sutradan prije podne ponovo isti gospodin, kaze vas aveo je popravljen, zelite li da vam mi dovezemo auto ili cete doci po njeg?
Kako nisam bas bio siguran da su popravili ponovo ja odem po auto. Gospodin me ponovo docekao na vratima, da mi objasni sta se desvalo sa autom : Board comp je imao neki bag u svom softweru, te je motoru dodavao prejaku smjesu, koja je palila lambda sonde. Serviser iz Madjarske je zamijenio cijeli komp. Nakon ovog aveo nikad nije upalio zutu lampicu.
Poenta cijelog ovog pisanja "knjige" da nisam se obratio centru u Madjarskoj, sa ovim domacim nikad ne bih rijesio problem.... jos bi ispalo da sam ja pokvario auto....zalosno !