Član
Pozdrav svima. Trenutno imam Ford Focus 2003 1.8 TDCi 74kW i zelio bih uzeti nesto barem godinu mladje. Ono sto mi trenutno odgovara kod ovog auta je sto ima jako malo predjenih kilometara sa provjerenom historijom (oko 165.000) i u jako je dobrom stanju za svoje godine, za razliku od mnogih ovog godista i specifikacija. Ima nekih ogrebotina, ali nema hrdje. Zbog toga bih volio da nadjem nesto slicno tome. Razlog zbog kojeg bih ga zelio mijenjati je najvise odrzavanje. Iako sam nasao dobrog mehanicara, problem je pronalazak dijelova. Ciljani budzet nije nesto previse velik i volio bih naci nesto oko 8500-9000 KM, tako da sam razmisljao o slijedecim opcijama:
1. Golf 5 / 5+
2. Audi A3
3. BMW E46
4. Mercedes A/B klase
5. Seat Altea ili Leon
Golf 5 je mozda najbolja opcija, posto za njega imam najveci izbor dijelova i servisa. Motor je provjereno pouzdan i to je ono sto mi se jako svidja kod njega.
Audi A3 mi je isto interesantan.
BMW E46 bih izbacio iz uzeg izbora zbog zadnjeg pogona, iako mi se izgledom i formom svidja. Takodjer su i neki dijelovi skuplji u odnosu na Golfa.
Mercedes A klase bi mi mozda bio previse mali nakon Focusa, dok B klasa izlazi iz cjenovnog okvira tako da bih i to izbacio, mada je ovaj drugi nesto veci od Golfa.
Seat Altea ili Leon isto nisu losi, ali mi se izgledom ne svidjaju sto i nije previse bitno. Takodjer preferiram da to bude dizelski motor.
Volio bih cuti neke prijedloge i savjete, jer sam u velikoj dilemi. Unaprijed hvala.
1. Golf 5 / 5+
2. Audi A3
3. BMW E46
4. Mercedes A/B klase
5. Seat Altea ili Leon
Golf 5 je mozda najbolja opcija, posto za njega imam najveci izbor dijelova i servisa. Motor je provjereno pouzdan i to je ono sto mi se jako svidja kod njega.
Audi A3 mi je isto interesantan.
BMW E46 bih izbacio iz uzeg izbora zbog zadnjeg pogona, iako mi se izgledom i formom svidja. Takodjer su i neki dijelovi skuplji u odnosu na Golfa.
Mercedes A klase bi mi mozda bio previse mali nakon Focusa, dok B klasa izlazi iz cjenovnog okvira tako da bih i to izbacio, mada je ovaj drugi nesto veci od Golfa.
Seat Altea ili Leon isto nisu losi, ali mi se izgledom ne svidjaju sto i nije previse bitno. Takodjer preferiram da to bude dizelski motor.
Volio bih cuti neke prijedloge i savjete, jer sam u velikoj dilemi. Unaprijed hvala.