shimeGTI je napisao(la):Punto mk2, Golf 2 ,peugeot 206 1.1 , citroen saxo , eto sva auta do 4000 km i malo trose naravno i golf ako je dizel ili 1.3i
yago je napisao(la):koliko kosta servis za pezo 206.............
OggyBoy je napisao(la):shimeGTI je napisao(la):Punto mk2, Golf 2 ,peugeot 206 1.1 , citroen saxo , eto sva auta do 4000 km i malo trose naravno i golf ako je dizel ili 1.3i
:icon_eek:
:lol::lol::lol::lol::lol:
Sreća pa mi nije pištolj pri ruci da se ubijem odma'!!!
yago je napisao(la):koliko kosta servis za pezo 206.............
Koji servis i šta te interesuje?
Uzimati 206 sa dizel motorom je po meni besmisleno.
Pogledaj moju garažu i ako te šta interesuje, mogu ti reći, ali definitivno i ubjedljivo najbolji motor za 206 je upravo ovaj koji je kod mene, provjereno, gledajući druge benzin motore, kad se sve sabere, potrošnja, održavanje i ostalo, a može i fino povući.
Ja sam moj mislio prodati i odustao i kupio sebi još jedan auto jer mi se ne isplati dati ga po "tržišnoj" cijeni jer je auto previše dobar i zahvalan za održavanje i vožnju.
MeBeSad je napisao(la):Neznam al svi hvale 2.0 hdi 66kw....Rodica vozi 206 s tim motorom i fakat 4-5 godina nije imala nikakvih problema, na vrijeme ulje, dobra nafta..
khalifa je napisao(la):mislim da taj 1.6 uzima vise od tih 6l :icon_rolleyes: to je vise neka voznja na otvoreno i na 2000 rpm uz cinjenicu da je lagan auto.
taj 307 HDI od 66kw sam vozio i po meni je malo lijen u odnosu na konkurenciju, ali zato dosta stedljiv motor
mara- je napisao(la):Joj ti glupe priče, HDI je fantastičan motor, i prije bi ga sada uvijek uzeo naspram benzinca. Ljepota ga voziti, povuče k'o od šale. Taj od 66kw je odličan, a kako tek ide onaj od 80kw u 206 mogu misliti, jer kod mene na 307 ide fantastično. A da ne kažemo da je mnogo štedljiviji nego taj tvoj benzinac. Ne znam odakle tebi računica ta, ili se zavaravaš, ali fabrička gradska potrošnja tog motora je 8 litara, mora da je kod tebe nešto posebno kada si nadmašio fabriku.
Mislim da je glupo da nekoga savjetuješ protiv dizela samo što si ti lično protiv toga.