Tri automobila koja si nabrojao su svakako racionalan izbor..sigurno bi i moj izbor pao na ta tri automobila jer kad sam ja kupovao automobil u izbor su mi usla izmedju ostalog i ta tri automobila. Ovdje bih dodao jos Seat Ibizu, isto fin autic. Ja sam se bio odlucio za golfa IV a probao sam i octaviu i fabiu i ibizu. Sto se tice Octavie,jako prostran automobil,izdrzljiv, ekonomican i poprilicno ruzan i izvana a pogotovo unutra. Fabia je bila karavanska izvedba i auto je bilo maksimalno utegnuto i udobno. I ona mi je poprilicno dosadna iznutra. Ibiza je lijep,ususan autic i ima unutra prostora iako ne daje takav utisak. Golf me je osvojio svojim izgledom. Po meni jos uvijek lijep automobil sa jako lijepim linijama. Ima dosta opreme..grijaci u sjedistima,automatska klima,profilisana sjedista, maglenke i motor od 85 kw 1.9 tdi koji fino vuce a malo trosi. Sa laganom nogom ljeti i voznja otvorene ceste bez problema ide 4.5l a prosjek ti je nekih 5.2litara. Ako ti nije bitna snaga automobila, gledaj sebi iskljucivo 1.9 tdi 66kw..najzahvalniji motor. Nije brz automobil ali ces se radovati njegovoj izdrzljivosti i niskim troskovima odrzavanja. Moj sa 85 kw ima skuplju registraciju oko 90 KM, imaju probleme sa plivajucim zamajcem koji kosta oko 750 KM, imaju zatim turbina sa varijabilnom geometrijom koja cesto zna praviti probleme pa se mora skidati i cistiti ukoliko se sporo vozi.Skuplji veliki servis i da ne nabrajam vise..uglavnom ovaj od 66 kw ti je dosta ekonomican. Eto nadam se da sam ti dao neke smjernice.