Ne plaćaš tu samo ime, i kvalitet ide sa cijenom da li imaš više potrošača u autu dodanih tipa pojačalo,dodano osvjeljenj itd vidio bi kolika je prednost ovih skupljih akumulatora tipa exide i slično i pogledaj u specifikacijama koliko recimo A ima topla a koliko exide
To treba onaj ko kupuje da zna sta ima dodatno ugradjeno u autu i onda mu neće biti važni samo A nego će vjerovatno kupiti i acu većeg kapaciteta , tj. više Ah nego sto je po fabričkoj specifikaciji .
A ako govorimo normalnom koristenju acu sigurno je da za iznos koliko kosta Topla neće naći kvalitetniji acu
. Naveo sam iskustvo u vezi Varte , izdržala 5 god. i ja prezadovoljan , a evo i ovaj će izdržati isto , možda čak i više , a min. 50KM jeftiniji . Ja razliku nikakvu nisam primijetio .
Sa onim Black/White horse acu iskustvo je bjezati sto dalje , takođe loše iskustvo sa acu Tesla Brcko .
Izbor je jednostavan , ako treba dobar acu , a nema nekih velikih "naknadnih" potrošača onda je Topla odličan izbor , a ako ima puno dodatnih potrošača i više love onda ima Exide , Varta blue/silver i sl.
Kako sam čuo da je Bosch u kategoriji skupljih ali da nije kvalitet kao prije i ne garantuje mu ime da je bolji . U vezi Boscha to sam samo čuo od drugih iskustva , a nisam imao lično iskustva sa njima sem nekad davno kad sam bio zadovoljan , a da li su sad stvarno lošiji ne mogu lično garantovati
.