Nista to druze, uzmes bormasinu i celicni cetrku i ogolis ga do gusa samim tim ces ga ujedno i cetkom vec malo da dobijes kao da je poliran, ako hoces visoki sjaj onda ces morati malo i vodenim smorglom da poliras, onda fino imas onih polir kredi i nozeva za poliranje i sa njima ispoliras mada bi ga ja radje ofarbao u boju koja je u stanu ili kuci da se spaze sa ostatkom kuce ljepse ce biti nego da je sve u kuci u nekoj finoj boji a on jedini istice ispoliran i ne uklapa se
klipnjaca zavisi kako kod kojeg auta kod nekog ti je napravljena od aluminija a kod nekog od gusa sad zavisi od auta do auta ti ako hoces ofarbvati imas kupiti boju koja je cisti krom samo sto ti je dosta skupa 250 maraka ti je kila i ona se nanosi u magli, ne naljeva se nego se baca magla po magla svakih 15-20 minuta da bi se dobio efekat ogledala sto se tice poliranja ima ovdje ljudi koji su to radili sa gusom pa ce ti oni to tacno reci kako se radi
ofarbaj tim hrom sprejom, i ja sam bio skeptican, dok drug nije ofarbo felge njime, ima sjaja, nije da nema. Mana je sto je vec nakon 5 dana taj hrom poceo da prelazi u sivu boju, ali, tamo je na spreju fino naglaseno da nije za vanjsku uporabu, sto znaci da bi se u kuci gdje suho i cisto trebao zadrzat hrom efekat mnogo duze.
Moze on da prodje bezbojnim lakom isto u spreju i onda nece da gubi sjaj, kakav bude prvi put i osntace takav. Ali ta krom boja se ne farba, tu ljudi i grijese zato i ne dobiju efekt kroma, nego se baca u magli, sloj po sloj magle i svakih 5 minuta ako je sprej u pitanju i baca slojeve dok ne bude zadovoljan bojom, dok ne dobije zeljeni efekat, tako se farba ako hoces da dobijes krom efekt i onda samo jos baci bezbojni i to je to