Pa naravno kad mu je prva zapravo minus prva da se tako izrazim :icon_biggrin: tj jako je kratka,reducirana.Kod obicnih auta pati lamela i mehanika iako se moze krenuti i drugom.EdinZa je napisao(la):Teretna vozila po ravnom i na nizbrdici komotno mogu kretati drugom brzinom ako niste znali Zato sto je predvidjeno da pod teretom sa lakocom krenu u brdu prvom brzinom!!! Ja sa svojim hiluxom ukoliko necu da mi se tockovi vrte krecem drugom, i to vrlo fino krene kao kad u golfu recimo krecem prvom
Start je napisao(la):Ma ne cita narod,ti si u sustini pitao za drugu nizbrdo i drugi ti problem bio kad ides skroz sporo,kontas da mos krenut drugom al ipak vratis u prvu (malo na silu).Sjebana je malo situacija,ne valja ni jedan slucaj,pa ipak...neko moje misljenje,radije malo uspori,pa kreni ko covjek iz prve,nego da ga mucis(citaj trza malo) iz druge
Valjda je to to sto te zanima :123:
tvrdoglavi je napisao(la):ti ne mislis o klasicnom kretanju,nego o slucaju kad pustis kocnicu a auto ti samo krene i ako je u prvoj i ti dodas gas ono samo trzne,zato drugom kreces...i ja tako radim,cak i ne mogu ubacit u prvu dok skoro pa ne stanem,zato ne vidim u cemu je problem,auto zbog uslova samo postigne "brzinu" za drugu,ti ubacis i ides dalje
Zoranic MNE je napisao(la):Oce li mo ko reci jel zdravo kretati 2 brzinom ako se krece niz blagu nizbrdicu.
Posto mi Alfa ima 6 brzina,pa je prva kratka mnogo,imam osjecaj da kad idem nekih 15ak km/h, i ubacim u prvu da ubrzam cini mi se da mucim auto i pobadam ga bezveze? isti mi se osjecaj javlja kao i kad krecem niz brdo.
takodje kod tate vozim kombi Mercedes Sprinter 312d i 412d ,i kod oba mi se cini da je i na ravnom kretanju ta 1 brzina visak, kao da udara nesto ako ne krecem drugom?
Mislite li da je zdravo kretati drugom brzinom na pomenute modele? :icon_question:
tvrdoglavi je napisao(la):ti ne mislis o klasicnom kretanju,nego o slucaju kad pustis kocnicu a auto ti samo krene i ako je u prvoj i ti dodas gas ono samo trzne,zato drugom kreces...i ja tako radim,cak i ne mogu ubacit u prvu dok skoro pa ne stanem,zato ne vidim u cemu je problem,auto zbog uslova samo postigne "brzinu" za drugu,ti ubacis i ides dalje