Evo kako sam ja kod sebe rijesio osvjetljenje prekidaca..
Koristio sam ove sijalice, model T5:
Dakle, poenta je u tome da fino rastavis gornji dio prekidaca sa tankim sarafcigerom, lagano zavuces ispod poklopca da se skine, tako i donji dio prekidaca, vidjeces i sam samo lagano odvajas... onda ces viditi dvije nozice na koje je zalemljena sijalica... jedna je "+" pod kontaktom pod kojim svijetli sijalica a druga je masa... ja sam koristio ove sijalice jer sam zelio jace osvjetljenje i ne griju prekidac... ako ti budu kratke nozice sijalice, nadjes jednu zicu i onda je ogulis i uzmes dvije tanke zice da bi produzio nozice i onda zalemis... pol nemozes pogrijesiti jer je ovo obicna sijalica... kad to sve fino spojis ima da svijetli prepoznatljivo audi crveno osvjetljenje :icon_smile:
P.S. sto se tice instrument table i osvjetljenja... kad skines onaj poklopac, skini ga skroz jer sa zadnje strane instrument table je osvjetljenje.. tu idu T10 sijalice od 5W... sa obe strane po jedna, u cosku nemozes je promasiti nikako
P.S. 2 - na svaki od prekidaca bi trebala da bude jedna tanka crno/plava zica, to je "+" osvjetljenje prekidaca.. uzmi brifer, ukljuci kontakt i provjeri da li imas plus na toj zici... ako imas onda su sijalice pocrkale...