Jbga,mrzim golfa,zasto,imao mk 2,imao mk 3,bili su mi ok,pogotovo mk 3 dok nisam sjeo znate vec u sta,
ok,gledajuci realno,to su dobra auta,dobra mehanika,ok motori,povoljna odrzavanja,drze cijenu,taman za
nase isprane mozgove,pravo narodno auto,koje se krade kako je starije sve vise i vise...I mozda ne bih toliko mrzio ovaj automobil da oni koji ga kod nas voze,posebno mk 2 nisu napravili na sve moguce nacine od
njega slijedece...
Dakle,po pricama i tvrdoglavosti veselog naroda sa balkana,golf je brzi od ferrarija,ljepsi od alfe romeo,
udobniji od francuza,trosi ko zipo upaljac...itd...nista drugo ne valja,nego samo on valja,a to sto je tvrd
i neudoban,to sto udara preko rupa da se izdrzati ne moze,nikakav osjecaj za volanom,to sto su cigancili
sa opremom,al jbga vazno i bitno je kupiti dio za 10 km,a to sto ces ga zamijeniti jedno 5 puta u
godini dana je druga stvar...
I naravno,ljudi za takve limuzine stare po 20 godina i vise daju 5000 km...:lol:
Kod nas vise nije bitno ni fax zavrsiti,al ako vozis TDI nema ti ravna...:lol:
A da ne pricam kad mi je nakav sumski majstor pravio auto,tj.mjenjao disk plocice,kaze
lik,DAO BIH JA SAD 10.000 ZA OCUVANU DVOJKU 1.6 DIESEL,ja ga gledam i nemogu da
se nacudim...al ni rijeci ne rekoo,da me ne bi pilom ispilo,jer jbga golf je golf...
Dakle,svaka cast raji,koja sredi golfa,a hvala bogu ima ih na forumu(noke,nokke itd...),rade
to sa ukusom i lijepo je vidjeti ta auta,al zbog puno veceg broja ljudi sa gore nabrojanim
karakteristikama i zbog toga sto je to narodno auto tolikko precijenjeno,a ostalo podcijenjeno,
nezasluzeno naravno,ja ga mrzim...
Al glasam za mk 2,takvo auto se za dugo vremena nece ponoviti!!!