Istom logikom mozes reci koji ce ti ku vr u dvici neces rally voziti.Ceifi su ceifi meni je recimo na mnogim relacijama mojim tempom voznje auto nestabilno i velika stabilnost mi je jako vazna vaznija od pukog potezanja na pravcu a ovo da je duja sa vr-om nestabilna zbog pre loseg rasporeda masa sam citao vise puta ali nemam osobnog iskustva a takvim autom.haso je napisao(la):ja kad bi vec mogo da biram uzeo bi VR-a :icon_smile:
cuj fola tezak za krivine pa neces ko kamikaza ulijetati u krivine ili voziti rali i sl. pusti to ba
GTI FAN je napisao(la):Istom logikom mozes reci koji ce ti ku vr u dvici neces rally voziti.Ceifi su ceifi meni je recimo na mnogim relacijama mojim tempom voznje auto nestabilno i velika stabilnost mi je jako vazna vaznija od pukog potezanja na pravcu a ovo da je duja sa vr-om nestabilna zbog pre loseg rasporeda masa sam citao vise puta ali nemam osobnog iskustva a takvim autom.haso je napisao(la):ja kad bi vec mogo da biram uzeo bi VR-a :icon_smile:
cuj fola tezak za krivine pa neces ko kamikaza ulijetati u krivine ili voziti rali i sl. pusti to ba
Probaj jednom na maximumu voziti npr relaciju Neum-Dubrovnik,imas 3 pravca a sve ostalo krivine i to ebene.Ili Opuzen - Neum i sl,piste gume sve u 16 :icon_biggrin: pa mi kadjo iz garaze od 150ks jer je nestabilan(mislim da mu je iskrivljen most ili neznam sta) smeta na cesti u golfu od 112 ks do Dubrovnika.Stabilnost je nekima vazna ali ponavljam nemam iskustava sa dujom u kojoj je vr,evo covjek gore ima i to postujem,mozda su to samo glasine.haso je napisao(la):nezz sta bi ti reko....ali npr kod nas u tz tu stabilnost nemas gdje iskoristiti
nista onda ubaci tu laksu masinu pa divljaj kroz krivine i vozi da maximuma, nek piste gume...mislim stvarno...mislim da je to nebitno
GTI FAN je napisao(la):Probaj jednom na maximumu voziti npr relaciju Neum-Dubrovnik,imas 3 pravca a sve ostalo krivine i to ebene.Ili Opuzen - Neum i sl,piste gume sve u 16 :icon_biggrin: pa mi kadjo iz garaze od 150ks jer je nestabilan(mislim da mu je iskrivljen most ili neznam sta) smeta na cesti u golfu od 112 ks do Dubrovnika.Stabilnost je nekima vazna ali ponavljam nemam iskustava sa dujom u kojoj je vr,evo covjek gore ima i to postujem,mozda su to samo glasine.haso je napisao(la):nezz sta bi ti reko....ali npr kod nas u tz tu stabilnost nemas gdje iskoristiti
nista onda ubaci tu laksu masinu pa divljaj kroz krivine i vozi da maximuma, nek piste gume...mislim stvarno...mislim da je to nebitno
Potpis!roki_actros je napisao(la):Nije dovoljno samo ubaciti motor motor..Prije ubacivnja treba urediti:
1. Kocnice - kocioni cilindar vece zapremine, vece diskove (po mogucnosti ventilirajuce jer su temeprature izrazito viske), jaca i veca kljiesta, dobre plocice
2. Ovjes - krace, tvrdje amortizere, jace opruge, utegnuti kompletan trap (kugle, krajnice, selene, spone letve i sl)
Tek onda motor dolazi na red...Mora se auto otimati u krivinama i cvrcati, pistati, kad ostane serijski ovjes, serijske kocnice, pa sve kontas koju ces prvo bankinu o'stemat... Dobar ovjes kosta 600 - 700 KM a da ne idemo dalje..
roki_actros je napisao(la):Nije dovoljno samo ubaciti motor motor..Prije ubacivnja treba urediti:
1. Kocnice - kocioni cilindar vece zapremine, vece diskove (po mogucnosti ventilirajuce jer su temeprature izrazito viske), jaca i veca kljiesta, dobre plocice
2. Ovjes - krace, tvrdje amortizere, jace opruge, utegnuti kompletan trap (kugle, krajnice, selene, spone letve i sl)
Tek onda motor dolazi na red...Mora se auto otimati u krivinama i cvrcati, pistati, kad ostane serijski ovjes, serijske kocnice, pa sve kontas koju ces prvo bankinu o'stemat... Dobar ovjes kosta 600 - 700 KM a da ne idemo dalje..
U krivinama se vidi sprema cjelog auta a na pravcu u biti snaga motora i kompatibilnost mjenjaca.Osim toga u krivinama je adrenalin i pravi ceif za prave vozace :icon_biggrin:Lija je napisao(la):Da bas to na krivinama se pokazuje i sprema auta i vozacke sposobnosti,a na pravcu je vise do spreme auta..Rally majka automobilizma
Na ovim nasim oranicama od cesta nikako nije dobro da je auto pretvrd jer jednostavno odpepa po neravninama i mozes samo produziti pravo.Nesto tvrdje auto od standardnog ali nikako previse,za svakodnevnu upotrebu naravno ne govorim za trke gdje je asfalt obicno ko mlijeko.sl7 je napisao(la):Stabilnost u mom autu je sredjena,mada jos vise moze,tvrdji je ovijes klocnut je do maximuma na felgama 8J i 9J x15