Član
ado_w je napisao(la):Pozz svima znaci interesuje me ovako redom.Imam trenutno u autu woofer 400wati rms pojacalo 380rms i kondenzator 1,2 f .Imam neki akomulator koji vec ima oko 3 godine 66ah je i sad me interesuje kad pustim muziku i prekoracim preko recimo 22 ona ugasi wooofer pa opet proradi pa opet i sve tako a kad stavim kondenzator auto mi promijeni zvuk morota sta raditi ljudi pomagajte HVALA !!!
1- moze biti da nevalja instalacija... da ti toliko rokne napon da se ugasi, ako ti samo sub prestaje raditi, moze biti da ti amp ide u protect, mozda si malo vise nafrljio gain na ampu pa je to previse toliko da ode u protect... Tipujem da je do instalacija i do gaina malo ga smanji neka uvjek bude malo iznad polovice kompletene skale....
2- zmirkanje svjetala je "skoro" neizbjezno i desava se usljed pada napona kada muzika svira, odnosno u onom trenutku kada sub proizvodi zvuk, zato sto bas u tom trenutko amp povuce vecu kolicinu struje da bi dao snagu subu da proizvede zeljeni zvuk a alternator nemoze da napravi toliko struje i na trenutak se smanji napon u kompletnom sistemu...
3- to da motor promjeni zvuk kada nakacis kondenzator mi se nikad nije desilo, (postoji proces punjenja i praznjenja konda, malo proguglaj) pa nebi da nagadjam sta bi moglo da bude...
u svakom slucaju obrati se nekom auto elektricaru da ti malo pogleda tu instalaciju, prije posjeta elektricaru pokusaj rijesiti problem tako sto ce poslusati koji komentar raje sa foruma, mozda i rijesis problem...
pozzzzzz...