Član
Tu možeš vidjeti da postoji i polusintetika 15-40
Što se tiče tvog posta,ne znam šta bih rekao,osim da mi nije jasno šta si htio da iskažeš tvojim postom
Čovječe božji,ja ovdje nikoga ne savjetujem šta će sipati u svoje auto,nego samo iznosim svoje mišljenje da jeb.eno motorno
ulje za auto ne mora da košta bogastvo,i da postoji i druga ulja
Što se mene tiče može i vodu,samo mi je pun qurac onih što u svoje golf 4 tdi,101 ps ,sipaju castrol 5-40 full sintetik
a 99% im je gradska vožnja,i voze ga na 2000 obrtaja.....Kad ih upitaš zašto izdvajaju tolike pare za ulje,obično kažu da je
to najbolje za motor,i bla bla bla
Razlog zašto bi turbaši trebali koristiti sintetiku,ili makar polusintetiku,je jasan i malom djetetu,tako da ti ne bi objašnjavao
sada,malo proguglaj......Ako ti je teško,ja ću ti reći....Razlog je turbina
još jednom, nemoj se ljutiti, i ovo shvatati lično jer iznijeo si par netačnih informacija , sintetika i polusintetika NIJE namjenjena za turbo dizel motore, takođe kao što si rekao.............Šta bi ti ovo trebalo značiti ???????????????
Pusti brigu na veselje,gledaj samo da ima normu koja tebi treba,kao što reče @djordjep,i uživaj
Neće autu ništa biti ako za promjenu uspeš nekad nešto drugo ,osim "najboljeg" ulja
Hronično nemaš pojma.
Jedini razlog tvog javljanja na ovu temu je prodaja tog ulja čije linkove navodiš, ništa drugo. Pogledaj, uostalom šta čovjek piše na tom blogu za to ulje, a usput je to tekst od prije 6 godina...