koje gorivo

koje gorivo

Član
peugeot 206...
koje gorivo sipat u njega..jer vozio sam dizelasa sve do sad..a sad 1.4 benzin..
e sad ..koje je najblje gorivo da se sipa..mislim najkvalitetnije.da ne skodi autu..
95, 98, ili sa omva 100-tka
 
Član
OggyBoy je napisao(la):
Isti ti je ku*ac, sipaj šta ti se ćefne.;)

pa cesto sipam 100-tku na omv..jest da je najskuplja al nmvz..prica se da je austrijsko gorivo..haj kontam u njih ti je kalitet..:cool:
 
Član
Meni su rekli da je najkvalitetnije gorivo na PETROL pumpama a sad ti sipaj sta hoces 95 ili 98, mada je to po meni sve isto bitno je da auto zuji... :lol:
 
BHT Ovisnik
ja sipam 95-cu,auto je 2001 godina,volvo,proizvodzac preporucuje 95,najjeftiniji je,vlasnik prije mene sipao,sipam i ja,nikakvih problema :)
 
Član
Minimalno 95-icu bezolovnu, a najvise koje imaju :D vazno je da je bezolovni, ja sam sve probao i ni najednom nisam osjetio neke razlike zato ti je bolje sipati 95 jer je i najjeftiniji, a oni ionako sve isto gorivo koriste za (95,98 i 100) jer nemaju nikakvih kontrola kvalitete goriva i ako imaju to se lako podmiti i rijesi, neki donaspu aditiv jos u njega i eto kao bolje gorivo.
Vec sam u jednoj temi objasnio ovo sve pa mi se neda opet pisati za goriva i motore... evo nasao sam :D

RE: omv super 100 u novo auto?
Ne, nego ti pise za auto to bezolovni 95. To oznacava minimalno 95 da sipas u auto. Mozes sipati 95, 98, 100. Najvise ces osjetiti u radu na leru. To oznacava oktansku vrijednost. Sto je vise oktana, gorivo je otpornije na eksploziju, sto znaci teze ce doci do samozapaljenja. Viseoktanska goriva zahtjevaju turbo benzinci koji imaju visok stepen kompresije, da nebi dolazilo do detonacija (samozapaljenja) u cilindrima i tada bi moglo unistiti motor. Tako da ti u svog mozes sipati koji hoces ali samo bezolovni, mada je to po meni bacanje para pogotovo na novim autima pogotovo koja imaju varijabilna paljenja, jer kod njih ne moze biti nikakva razlika u snazi na 95, 98, 100... To sam gledao na testu na renault clio 75hp, na svim gorivima je imao 75hp, znaci bacanje para...
 
Početnik
U nas 95-ica ima realno jedno 92-3 oktana nema vise,tako i svi ostali..tako da sta god naspes samo nek je benzin..Tesko je to osjetit u normalnim uslovima voznje tu razliku..
 
Član
Ja sam presao sa 95 na 98 prije jedno 4 mjeseca i osjetno je bolje...

do bl i nazad (oko 100km) mi oko 1l ostane(vise u odnosu na 95, a sipam 20KM uvijek)...to je onako od oka nemojte sad napadat odma kako bas litra i te fore...:icon_biggrin:
 
Član
Robert je napisao(la):
Davor_ je napisao(la):

Meni jeste, a vjerujem da je vecini.

Ali tebe boli briga za to, ti si imao potrebu da ismijes nekog, bez obzira na bilo kakve cinjenice?

:cheer:

sta ti vozis?
edit: ako je kadet suza u pitanju, onda se moram slozit sa Davorom :D
da nemas kakav C20 LET unutra?:D
 
Davor_ je napisao(la):

Jel se bas moras covjeku ismijavati.. samo je iznjeo svoje iskustvo i podijelio ga sa nama na forumu tj. dao adekvatan odgovor na temu za razliku od tebe koji gleda samo da ismijava drugoga... bas vozas fino auto, cuvaj se makadama :D
 
Top