sdi motori su mnogo izdrzljiviji od tdi kako ja mogu reci za svog kedija, jos tovarim na njega posto se bavim poljoprivrednom, jedina im je mana mala potrosnja , a i znas sam sta je bolje za tebe i ako ces ga duze voziti ok, ja u passata kojeg sam imao mislio uzeti volan sakomandama na volanu al kad sam vidio 250KM cijena jos onaj sa 4 kraka u mene bio sa tri reko sebi neka fala, npr. prije 6 god placen 14 milja prodao ga za 6.600KM jos stavio navi orginalu kostalo me 450KM nazad parking senzori oko 150KM i opet niko to nije uvazio kao "hebes opremu auto ko auto" a u glavi kontam sto gledas moj ako je auto ko auto a ne onaj sto nema nista od opremeXDPa zao mi da ga mijenjam bas sam se naletio na dobro auto, top svi kazu majstora vidim 1 u godini kad servis radim samo. pa ugradio bih ako ne bi bila skuplja pita od tepsije
Druze iz prve rukr ti kazem ugradi , ja sam ugradzivo na jednog SDI-a klimu, sve saraf na saraf ide znaci nema ni rezanja niti petljanja previse samo uzmi sve djelove sa jednog auta.
Jesi sebi ugrađivao i li nekome drugom?
Moze li detaljnije malo, osim kompletne klime sta i kako jos treba, koliko ima posla i sl.
Ja zamjenu malog hladnjaka tj.hladnjaka grijanja uzimam za ruke 100KM
A to da se odradi na cetvorki ta zamjena traje 8 sati ako se bas zadas moze se rijesit za 6,5 sati rada
Al to je samo rasklapanje i sklapanje s zamjenom hladnjaka a ako dobijas ventilacionu kutiju novu to se samo posarafa
Naime ugradnja vanjskog hladnjaka kompresora klime cijevi samo montaza tu ti treba cca 10 sati da se to poslozi kako treba a onda + ono unutra ubacivanje hajmo rec 7 sati + punjenje i ispitivanje klime i elektricarski dio koi se radi tako da cijena je mala ako je u pitanju 200-250KM ja da radim ispod 350-400KM nebi to radio bolje 2 dana mjenjat ulja i sitnice vise se zaradi
Meni je to smijesno 10 sati rada 400KM koliko je satnica 40KM, nikad tolike pare nebi dao ili bi trazio drugog majstora. Nemoj mislit da omalovazavam tvoj rad svak ima svoju cijenu ali to je previse.