ErRoR je napisao(la):Merc pase njemu i od beznzinca samo sto nece imat kontrole grijaca, tj lapmicu,a najbolje mu je naci negdje od dizela sat sa obrtajima, i postavit...Ako ne uspijes naci nigdje sat, javi se meni na pm...
mercedes_124 je napisao(la):golff je napisao(la):Posto je kod mene 1.6 dizel obicni, da li moram uzeti samo sat od golfa 2 turbodizela ili mogu i od benzinca koji ima obrtaje?Da li je sat kod turbodizela sa dva dzeka?:icon_question:
od benzinca ti ne moze sat.. od turbo dizela mislim da moze ali sve zavisi da li
je novija tipa.. kod tebe je s 2 dzeka i ganjaj neki sat s 2 dzeka ne mora biti
noviji da nebi morao prepravljati instalaciju tj. dzekove..
golff je napisao(la):mercedes_124 je napisao(la):golff je napisao(la):Posto je kod mene 1.6 dizel obicni, da li moram uzeti samo sat od golfa 2 turbodizela ili mogu i od benzinca koji ima obrtaje?Da li je sat kod turbodizela sa dva dzeka?:icon_question:
od benzinca ti ne moze sat.. od turbo dizela mislim da moze ali sve zavisi da li
je novija tipa.. kod tebe je s 2 dzeka i ganjaj neki sat s 2 dzeka ne mora biti
noviji da nebi morao prepravljati instalaciju tj. dzekove..
Znas li koliko ima dzekova na satu od turbodizela?
Izvede se lapmica koja sluzi estetski i po noci blinka kao one od alarma,a kad doda kontakt ugasi se, i kad grijaci zagriju upali se, to se ugradi naknadno...Al da se nebi zezalo oko toga, nađe sat od dizelasa i prst u uhomercedes_124 je napisao(la):ErRoR je napisao(la):Merc pase njemu i od beznzinca samo sto nece imat kontrole grijaca, tj lapmicu,a najbolje mu je naci negdje od dizela sat sa obrtajima, i postavit...Ako ne uspijes naci nigdje sat, javi se meni na pm...
heh pa s tim radim svaki dan:icon_biggrin: ako vec uzima nek uzme ono sto mu
odgovara a ista je cijena.. a sta ce bez grijaca jbg nece ni sam znat kad ce
pokrenut motor jedino da broji par sekundi hehe:icon_biggrin:
golff je napisao(la):Posto je kod mene 1.6 dizel obicni, da li moram uzeti samo sat od golfa 2 turbodizela ili mogu i od benzinca koji ima obrtaje?Da li je sat kod turbodizela sa dva dzeka?:icon_question:
ErRoR je napisao(la):Izvede se lapmica koja sluzi estetski i po noci blinka kao one od alarma,a kad doda kontakt ugasi se, i kad grijaci zagriju upali se, to se ugradi naknadno...Al da se nebi zezalo oko toga, nađe sat od dizelasa i prst u uhomercedes_124 je napisao(la):ErRoR je napisao(la):Merc pase njemu i od beznzinca samo sto nece imat kontrole grijaca, tj lapmicu,a najbolje mu je naci negdje od dizela sat sa obrtajima, i postavit...Ako ne uspijes naci nigdje sat, javi se meni na pm...
heh pa s tim radim svaki dan:icon_biggrin: ako vec uzima nek uzme ono sto mu
odgovara a ista je cijena.. a sta ce bez grijaca jbg nece ni sam znat kad ce
pokrenut motor jedino da broji par sekundi hehe:icon_biggrin:
golff je napisao(la):Ovakav je kod mene sat!!
http://img40.imageshack.us/img40/802/kilometarsat.jpg
roki_actros je napisao(la):Cini mi se da nece pokazivati tacno obrtaje ako stavis od benzinca...Prelistaj malo forum negdje se pisalo o tome, pa sam stavio jedan fin text...