KIA Venga - Prva serijska KIA sa ugrađenim LPG sistemom

KIA Venga - Prva serijska KIA sa ugrađenim LPG sistemom

Član
KIA_Venga.jpg



KIA Venga će postati prva serijska KIA sa ugrađenim BRC LPG sistemom čime će se pridružiti programu Eco Dynamics. Bit će pokretana 1,4 litarskim atmosferskim benzincem snage 90KS dok će rezervoar za plinsku instalaciju zauzeti prostor koji je rezervisan za rezervni pneumatik. Kapacitet mu je 40l. i iz KIA-e se hvale autonomijom od ukupno 1.270km (kada je automobil pokretan benzinom + LPG plinom)...

PlugDrive.jpg



Veliki plus je činjenica što će garancija automobila od 7 godina ostati ista i pokrivat će BRC LPG sistem u automobilu. Sljedeći planovi KIA-e su da ostale modele Rio, Cee'd i Picanto pridruži programu Eco Dynamics. Sve pohvale za KIA-u!


Izvor TURBO PORTAL:
http://turbo-portal.com/index.php/vijesti/vijesti-iz/zanimljivosti/646-kia-venga-prva-serijska-kia-sa-ugradenim-lpg-sistemom
 
Član
Jeste li se ikada zapitali zasto ovo ne rade svi proizvodjaci.Plin je npr najjeftinije gorivo,ekoloski najcistije gorivo,manje bi zagadjivala vozila na plin nego elektricna vozila jer proizvodnja el energije vise zagadjuje,ima ga kazu u izobilju ,ali ?
 
Član
tvrdoglavi je napisao(la):
ArminM je napisao(la):
giganti, rekoh ja vama

ti si ovdje najveci fan KIA-e :cool:

i ja kazem svaka im cast,samo da sad nece poskupit i plin,od nasih gubara je svasta ocekivat :icon_mad:

ja i oggy vjerovatno:icon_biggrin:
meni se svidja njihov dizajn, daju puno opreme, a s obzirom da se tek probijaju na trzistu jako su dobri. pro'ceed mi je tiha patnja:cool:
 
Top