Član
E ovako, prije dva dana me lola zaustavio zbog preticanja. Na relaciji Mostar-Jablanica, kad se prodje most Begića i Begovića (mislim da se tako zove), pravac i isprekidana linija. Pretičem vozilo i priliko vraćanja u svoju traku uhvati me onaj znak zabrane preticanja. Iz suprotnog pravca je puna sa isprekidanom, nije bilo vozila. I lola me zaustavi i jedno pola sata objašnjavanja. Kaže kad sam vidio znak o zabrani preticanja trebao sam se vratiti u svoju traku. E sad, ako sam već pri kraju preticanja sve i da sam se vraćao opet bi naletio na punu. Sve u svemu uzeo mi podatke i ništa više. Kaže mi kolega da mi je morao ponuditi uplatnicu za plaćanje mandatne kazne ili tako nešto. Šta je mi je sad očekivati i imaju li me pravo kazniti?
Isto tako prije mjesec dana, idem iz Sarajeva i kad se spušta niz Bradinu šleper ispred mene ide 20km/h, 50-ak metar prije isprekidane, znači na punoj, jbg malo uranio, zaobiđem ga. Još znam da dole uvijek stoje ali neda đavo mira, još ono prvi mrak pa se i nevidi baš dobro. Ali mene su vidjeli :icon_mad: i da ne duljim, zsutavili i da ne pišu dao 'nešto' za piće. Šta tu, ako vozilo ide ispod 30km/h, smije li se zaobići ili preticati iako je puna.
Isto tako prije mjesec dana, idem iz Sarajeva i kad se spušta niz Bradinu šleper ispred mene ide 20km/h, 50-ak metar prije isprekidane, znači na punoj, jbg malo uranio, zaobiđem ga. Još znam da dole uvijek stoje ali neda đavo mira, još ono prvi mrak pa se i nevidi baš dobro. Ali mene su vidjeli :icon_mad: i da ne duljim, zsutavili i da ne pišu dao 'nešto' za piće. Šta tu, ako vozilo ide ispod 30km/h, smije li se zaobići ili preticati iako je puna.