Član
Maloprije parkiram na mjesto koje dijeli ulicu od parkinga, a to spada pod trotoar. Parking je za 2 auta i bio je zauzet i ja stanem uzduž iza njih da kupim hljeb u radnji preko puta. Kad sam parkirao vidio sam policiju da ide iz suprotnog pravca i hajd reko neće minut-dva, uvijek se tu zaustavim. Upalio sam 4 ako šta znači. Kupujem hljeb kad vidim oni oko auta, ja tamo i kažem: evo mene, kontam reći će hajde vozi. Vraga, oni pišu. Nećete me zar pisat pitam, vele da hoće. Ja se opet pravdam pa minut da hljeb kupim, kažu oni da nas nisi vidio pa hajde, a ovoka pišemo. A ostalih auta po ulici, po trotoarima, na zelenim površinama i ja pokazujem, govorim, ništa oni. Na krju da potpišem, ja odbijem i kažem idemo na sud, uslikat ću sva ova auta i doći. On mi odgovara da će i on slikati moje, ja opet njemu nemaš pravo slikati moj privatni auto - ne znam odakle mi je to došlo. Pita me hoćeš li još kaznu za nedolično ponašanje i onda se ovaj drugi policajac naljuti otkine one papire ostavi na haubu i odoše, ja opet nazad u radnju, a auto ostalo tu dok sam se vratio iz radnje. Šta sad, nisam ništa potpisao. Znači li to da moram platiti u roku 8 dana ili šta ? Bio sam nekakv sjeban, vjerovatno sam kriv. Ali me naljutilo što nekom pišu, a nekom tolerišu. Šta preporučujete ??