Katastrofa mjenjac

Katastrofa mjenjac

Zamijeni meni majstor korpu lamelu itd.. Auto sad vuce odlicno ali ako uspijem da usaltam brzinu..Znaci rikverc,prva i druga potpuno poremecene. Rikverc je nekad bio povucem ruckicu gore pa ubacim u prvu,sad je rikverc skroz lijevo pa gore(kao nekad prva), prva je sad izmedju nekadasnje prve i trece.. Lagano upada u brzinu ali problem mi je da nacentriram.. E sad,jel to samo treba da se nasteluje ili je neko nesto polomio(iskrivio) kad je mijenjan set kvacila..Jer desava mi se da umjesto u prvu krenem u rikverc i onda samo radi krrr ;))

Član
mislio sam da je golf jer nisi naveo auto, a oni klasicno imaju problem s time kad se razvali salt tebla.....i kod tebe je isti problem, ili je ostecena negdje salt tebla/birac brzina u smislu iskrivljena i sl, ili su se istrosili zglobovi pa ima slobodnog hoda vise nego sto bi smjelo....

Član
pa ne znam tacno kako je na tvom autu, ali mozda nisu dotegli kako treba salt teblu nakon zamjene, jer su je morali otkaciti da bi skinuli mjenjac, ili su mozda poremetili nesto, mozda kod tebe ima nekog "stimanja" da kazem...

Član
zidodcigalah je napisao(la):
Hvala ti.. Nego cudno je bilo jer je super radilo dok nije zamijenjena korpa kvacila..

pa prilikom zamjene je masjtor darnuo nesto sto ne treba,,sutra ti hajde njemu ponovo nek provjeri on;)

Član
Pa na golfu dvojci znam sto posto, rijesi se problem za 10ak min, a predpostavljam da je i na mnogo drugih auta slicno, odnosno princip isti.

Imaju poluge koje idu od rucice mjenjaca do samogg mjenjaca pa to ljudi cesto poremete, ali ko zna napravi za 10 min.

Svakako moze biti i nesto drugo na drugim autima, ali ja bi prvo to pogledao, ili jos bolje taj ko je mijenjao lamelu ako imalo zna oko tvog auta a za predpostavit je da zna cim je zamjenio lamelu, cim mu kazes sta se desava znace sta nije uredu.

Ako ne napravi, imam ja majstora ovde u Bijeljini koji ce znati pa se provozaj do mene :D:D:D