Katalizator vjerovali ili ne

Katalizator vjerovali ili ne

Član
Nisam našao odgovarajući podforum za ovo,pa ću temu ovde da otvorim,ako smeta neka je admini premjeste.

Evo samo želim sa vama da podijelim nešto što je i mene baš iznenadilo.Ponukan događajem koji mi se desio neki dan prijatelju(začepio mu se katalizator-riknula turbina),odlučio i ja na jednom od svojih auta da skinem katalizator čisto preventive radi,jer auto gazi 300 hiljada kilometara,dizel motor,konstantna vožnja po gradu bez gasanja,kvalitet goriva-lokalne pumpe...

Prizor koji sam vidio kad sam katalizator otvorio ,na mene je ostavilo dojam ono baš u smislu:icon_eek::icon_question:

Evo slike:

Zaprljanost ovoga katalizatora je na nivou NOVOG,tj. nikada ne bi rekli da je na autu 300 km :icon_eek: Inače ja sam prva ruka autu tako da znam da nikad nije prije mjenjan.

Inače skidanje radio kod momka na Lukavičkoj cesti,Dobrinja i sve pohvale idu za isti servis:cool:

Osim toga ljudi rade prepravke i ugradnje auspuha,čišćenje svih vrsta dizni i karburatora i ugradnju plina...

Član
Vozim što? Hoćeš i tebe da provozam? :lol:

Moj ZELA moj...ako ti imaš jednu šklopociju,ne mora svako imati po jedno auto:) A osim toga i ovo ''čađo'' vozilo što se nabavilo,otpuhat će te na cesti da nećeš znati jesi li kren'o ili stao:lol::lol:

skinuo si katalizator,vidjeo da je cist,bez zaprljanja i o tome je rijec ako se nevaram,a za sve ostalo imate opciju privatnih poruka,hvala :D

Nesto mi ovaj kat izgleda velik:icon_question: gdje je to stalo.......sto sam vidio katalizatora izgledali su mali skroz

Član
Ne kontam sto skidati katalizator kad je ispravan!?
Iskreno glupost, sad si jos jedan veliki zagadzivac zraka koji je i onako zagadzen.
Svakom autu koje nema ispravan katalizator za 500KM bih povecao registraciju.

Član
edinko je napisao(la):
Iskreno glupost, sad si jos jedan veliki zagadzivac zraka koji je i onako zagadzen.

Slažem se u potpunosti s tobom;)

Ali trebas i ti mene da shvatis, da bih svakom liku koji brka DŽ i Đ,zabranio da piše po forumima jer smatram da nije baš pismen :D

A mjenjao sam ga jer nisam znao da li je ispravan,poslije 300hiljada pređenih km,ali očigledno nisi pročitao moj post...

Član
Lexillium je napisao(la):
edinko je napisao(la):

Slažem se u potpunosti s tobom;)

Ali trebas i ti mene da shvatis, da bih svakom liku koji brka DŽ i Đ,zabranio da piše po forumima jer smatram da nije baš pismen :D

A mjenjao sam ga jer nisam znao da li je ispravan,poslije 300hiljada pređenih km,ali očigledno nisi pročitao moj post...
Simpatican si i imas smisao za humor svaka cast, samo postoje ljudi koji imaju govornu manu, a isto tako ljudi koji nemogu nikada razlikovati te stvari, jer je to njihova urodzena mana. A ti posto si savrsen uzivaj u svom savrsenstvu dok mozes i gdje mozes.

Sad nazad na temu. Koliko sam procitao da nisi zamijenio vec izvadio. Katalizator ima jednostavan kvar, a to je: zacepi se pa nemogu izlaziti izduvni gasovi. Posljedica tog je losa vuca i slicne stvari zavisnosti od stadija zacepljenja. Mozda nisam najkompetentniji, ali to ti je bilo nepotrebno skroz ili si besposlen. I to samo tako.

Član
Lexillium je napisao(la):
Nisam našao odgovarajući podforum za ovo,pa ću temu ovde da otvorim,ako smeta neka je admini premjeste.

Evo samo želim sa vama da podijelim nešto što je i mene baš iznenadilo.Ponukan događajem koji mi se desio neki dan prijatelju(začepio mu se katalizator-riknula turbina),odlučio i ja na jednom od svojih auta da skinem katalizator čisto preventive radi,jer auto gazi 300 hiljada kilometara,dizel motor,konstantna vožnja po gradu bez gasanja,kvalitet goriva-lokalne pumpe...

Prizor koji sam vidio kad sam katalizator otvorio ,na mene je ostavilo dojam ono baš u smislu:icon_eek::icon_question:

Evo slike:

Zaprljanost ovoga katalizatora je na nivou NOVOG,tj. nikada ne bi rekli da je na autu 300 km :icon_eek: Inače ja sam prva ruka autu tako da znam da nikad nije prije mjenjan.

Inače skidanje radio kod momka na Lukavičkoj cesti,Dobrinja i sve pohvale idu za isti servis:cool:

Osim toga ljudi rade prepravke i ugradnje auspuha,čišćenje svih vrsta dizni i karburatora i ugradnju plina...

evo ovaj daje fine pare za katalizatore pa mozes malo i zaraditi kad si vec skinuo
http://www.pik.ba/artikal/335296/kupujem-katalizatore/