aldinbih je napisao(la):Prva dva broja znace:
Ukupna nosivost.U toj nosivosti je uracunata tezina kamiona i kad odbijes tezinu kamiona dobijes tocno koliko smijes tovariti.Naprimjer kod mene je actros 26.Tezak je 10500kg,imam dopustenu jos nosivost tereta oko 15t.
Druga dva broja znace:
Evo ponovo moj actros.On je 43.430KS.
Ako je kamion naprimjer 608d.Cuo sam jednom rece mi covjek 60 ukupna nosivost.Da nebi pomislili tako on je 6 t ukupna nosivost a 08 je 80ks.
Nadam se da sam ok objasnio.
Cuo sam od covjeka ono 608d da rece 60t ima nosivosti,neki nema pojma,nezna motor voziti.E da jos neko nebi tako mislio 608 d znaciVernes_AMG je napisao(la):aldinbih je napisao(la):Prva dva broja znace:
Ukupna nosivost.U toj nosivosti je uracunata tezina kamiona i kad odbijes tezinu kamiona dobijes tocno koliko smijes tovariti.Naprimjer kod mene je actros 26.Tezak je 10500kg,imam dopustenu jos nosivost tereta oko 15t.
Druga dva broja znace:
Evo ponovo moj actros.On je 43.430KS.
Ako je kamion naprimjer 608d.Cuo sam jednom rece mi covjek 60 ukupna nosivost.Da nebi pomislili tako on je 6 t ukupna nosivost a 08 je 80ks.
Nadam se da sam ok objasnio.
ne kontam ovo 80KS a 60T nosivost , ili sam ja pogresno skontao ili si ti pogrijesio ?
MTR je napisao(la):upravo tako , prva dva broja znace ukupnu tezinu , a druga dva snagu ( kod Mercedesa kipera ) ,
A za tegljace npr.MAN 18.480 , 18 oznaka ukupnog opterecenja truka ( 18T ) prazan je tezak od 6-9 tona , bez poluprikolice ( 26T) koja je teska od npr. 4-7 tona tj. ukupna dozvoljena tezina od 44 tone
boss_C200 je napisao(la):MTR je napisao(la):upravo tako , prva dva broja znace ukupnu tezinu , a druga dva snagu ( kod Mercedesa kipera ) ,
A za tegljace npr.MAN 18.480 , 18 oznaka ukupnog opterecenja truka ( 18T ) prazan je tezak od 6-9 tona , bez poluprikolice ( 26T) koja je teska od npr. 4-7 tona tj. ukupna dozvoljena tezina od 44 tone
ukupna dozvoljena tezina ne bi smjela prelaziti 40t...
znaju i zbog tog pisati kaznu bez obzira sto si prazan, bez tereta...pocnu te zaj*avat:icon_twisted:
aldinbih je napisao(la):boss_C200 je napisao(la):MTR je napisao(la):upravo tako , prva dva broja znace ukupnu tezinu , a druga dva snagu ( kod Mercedesa kipera ) ,
ukupna dozvoljena tezina ne bi smjela prelaziti 40t...
znaju i zbog tog pisati kaznu bez obzira sto si prazan, bez tereta...pocnu te zaj*avat:icon_twisted:
Moze on meni **rac popusiti.
MTR je napisao(la):Ma ima njihov centar u Njemackoj gdje mozes probat sve vrste ovih teskasa ( naravno najava prije + preporuka , a ako si kupac i ne treba )
evo jedan za u nesvijest
P.S. pogledajte posebno dio kad su u nagibu 1 i 2 klase :icon_eek::icon_eek::icon_eek: