hafaR_ABF je napisao(la):
nemoj brate fiata bjezi od toga ako boga znas nema veceg smeca od fiata hem sto su skupi ya odrzavat hem sto im je elektronika mana tako da mojoj ti je savjet bejz od toga imao sam fiata jednom i NIKAD VISE
50.000 km s u pod zakovanim FiJatom/Alfom u 3 god, 2.0 sa 150 hp, zamijenio ORIGINALNU lamelu kojoj su izgorila pera, korpa i lezaj ispravni na 180.000 km (znam jer imam servisnu knjizicu od auta), i nista vise......al' jbg, puno ljudima isprsiti se preventivno za 8 kablova 150 km, za 8 svjecica 90 km, bolje voziti dok se ne raspadne pa uvaliti nekom drugom levatu da kuka kako auto ne valja....
Da ne spominjem da imam jos 3 u najuzoj porodici, sto benzinci sto dizeli.....da, dizel je 99to godiste s 400.000 tinjak hiljada na satu, i gle cuda turbo mu radi savrseno, neispravna pumpa mu je nepoznanica, da mu ode dizna iako je common rail? Nema sanse....al' kad se auto odrzava po propisu, ne kad crkne....
I kako ces ti mene sad da ubijedis da Fiat ne valja? Baziras svoje iskustvo na jednom dodiru s, po svemu sudeci neispravnim autom, al' jebiga, skupo je dati 80 km za lafetu koju promijenis jednom u 5 god, bolje dat 20 pa mijenjat sezonski, ko garderobu, jelda?
Bilo koje auto da ne valja ne bi se prodalo u stotinama hiljada/milionima primjeraka, ne znam koja da je marka u pitanju, vecina ima bar jedan motor hajmo reci sa specificnom MANOM, al' da kazes da ne valja, u najmanju ruku ispadas smijesan
Svako neodrzavano auto nece valjati, ne znam koja marka/model da je u pitanju.....