Kakvi su motori 1.0 mpi seat ibiza

Kakvi su motori 1.0 mpi seat ibiza

Zanima me jel ko imao priliku da se srece sa ovim motorima kakvi su sa potrosnjom da li se kvare cesto..onako iskustva sa ovim motorima .1.o mpi seat ibiza 2000.god

Član
Kod mene je u Polu 1.0 37kw
Ne znam da li je to isti motor, ali je ovaj kod mene već 8 godina i nisam imao nikakvih problema, redovni servisi i to je to....
Ne trosi puno ali i ne ide nikako :lol: Kad hoces preteci ima da se napatis ;)

Član
Zela edukuj se malo :cool:

vlado nije loš motor ako nije pregazio 300 xxx km :icon_biggrin: on je isti kao i onaj 1.4 mpi samo manja kubikaza ;)

Član
1. Bit ces s njim zadovoljan ko i seljak sa krepanom mazgom

2. Preslab, prekratak mjenjac

3. Pravile se Fabie sa tim motorom od 50bhp, i toliko su uspijesne da su prve godine obustavljene sve trake koje su radile na toj Fabiji Junior sa tim famoznim motorom.

4. Radije si uzmi moped i kisobran, imat ces i bolje perfomanse i manju potrosnju, a zadovoljnost ce ti biti tu negdje u razinu ista ;)

tibor987 je napisao(la):
1. Bit ces s njim zadovoljan ko i seljak sa krepanom mazgom

2. Preslab, prekratak mjenjac

3. Pravile se Fabie sa tim motorom od 50bhp, i toliko su uspijesne da su prve godine obustavljene sve trake koje su radile na toj Fabiji Junior sa tim famoznim motorom.

4. Radije si uzmi moped i kisobran, imat ces i bolje perfomanse i manju potrosnju, a zadovoljnost ce ti biti tu negdje u razinu ista ;)

nisam ja nju mislio sebi vec za prodaje...al cim je tako nista onda od nje.nikad nisam uzeo neko auto za prodaje a da se meni ne svidja i da ga ja nebi vozio...hvala svima na informacijama :cool:..moze lock