Kadet GSI 2.0 16V - sta, kako?

Kadet GSI 2.0 16V - sta, kako?

Početnik
E ovako, nudi mi covjek u zamjenu za mazdu, Kadetta gsi 2.0 16v 150 konja, valjda...
cijeni ga 3500, meni ga daje kljuc za kljuc...
imal ko kakvih isustava sa ovi "kolima", ako uzmemo u obzir da je limarija dobra, bar tako vlasnik kaze...
i kakva je trenutno procedura oko prevoda, moraju se auta odjaviti, jel, i ostalo mogu sam zavrist, ugovor i to?

Član
mogu ti samo reci da je zmaj,mada i mazda mi je mocna ;),limarija zavisi kako odrzavas,ako je udaran vise put onda je malo zeznuto nemozes limariju ustabilit nema sanse,sto se tice motora extra

MTR

Član
limarija nije dobra , pregledaj odozdo dobro jer se znaju lafete poodvaljivat na GSI jevima ( znam, imao , to mi se desilo ), ugovor sastavite sa podacima , ovjeri kod notara potpise ili u opstini i to je to

ja , zaboravi za motor , top topova , 3-com grabi uz 45% nagiba i ubrzava i dalje :)

Početnik
a limariju bi svakako dobro pogledao, to bez daljnjeg, opel je to :D
http://www.pik.ba/artikal/907193/opel-kadet-gsi/
evo kadeta, mozda ga neko i pozna, iz Dervente je...problem je sto je auto na nekoj curi, nije na ovom liku, pa sam mislio da ja mogu napraviti kupoprodajni sa njenom kopijom licne, s tim da ona odjavi auto...

MTR

Član
Oggy je napisao(la):
a limariju bi svakako dobro pogledao, to bez daljnjeg, opel je to :D
http://www.pik.ba/artikal/907193/opel-kadet-gsi/
evo kadeta, mozda ga neko i pozna, iz Dervente je...problem je sto je auto na nekoj curi, nije na ovom liku, pa sam mislio da ja mogu napraviti kupoprodajni sa njenom kopijom licne, s tim da ona odjavi auto...

posto je iz RS-a , mora ga odjavit i ti ces ga MORATI ponovo registrovat jer ti polica osiguranja ne vazi iz RS-a , ona mora biti tu kad se potpisuje ugovor jer neces moci ovjerit njen potpis bez nje licno , znaci oni tebi ili ti njima u posjetu

MTR

Član
vidi se na slikama da je radjen

Oggy je napisao(la):
registracija ne vazi? dovoljno, hvala ti, nista onda od dogovora...

al mozes vratit pare od police , ja sam to vec radio par puta :icon_biggrin:

MTR

Član
Oggy je napisao(la):
MTR je napisao(la):
vidi se na slikama da je radjen

Oggy je napisao(la):
registracija ne vazi? dovoljno, hvala ti, nista onda od dogovora...

al mozes vratit pare od police , ja sam to vec radio par puta :icon_biggrin:

pare od svoje police?

vidi , i on i ti u ovom slucaju morate registrovat auta ponovo , tj . izvaditi nove police u dva entiteta , pravite odjave i sve sto ide uz to i u istom ste trosku ( u ovom slucaju ti posto je GSI sa 110 kW - skuplja polica )

Ne znam vezano za auto, al' vezano za policu, kako ne vazi? Evo ja uredno naplatio odstetu, auto mi bilo regisrovano u RS, ja imau u federaciji udes (gdje i zivim), osiguranje krivca u federaciji ovdje, i nikakav problem oko odstete nije bio, stalno slusam price, ne vazi, ofo-ono, a ja evo uredno osiguranje naplatio bio, i sve u redu!

MTR

Član
almir_gr je napisao(la):
Ne znam vezano za auto, al' vezano za policu, kako ne vazi. Evo ja uredno naplatio odstetu, auto mi bilo regisrovano u RS, ja imau u federaciji udes (gdje i zivim), osiguranje krivca u federaciji ovdje, i nikakav problem oko odstete nije bio, stalno slusam price, ne vazi, ofo-ono, a ja evo uredno osiguranje naplatio bio, i sve u redu!

nije tema NAPLATA osiguranja vec prevod/prenos vlasnistva i pravljenje ugovora :D

Početnik
da, ali kadet registrovan jos 9 mjeseci, a mazda jos mjesec :D ako bas ne vazi polica, nemam sta vise razmisljat :D

Član
kadilak izgleda pravo uredno,steta ako ti se ne isplati zamijenit. mada i tvoja Mazda je extra. ne znam za ovu pricu da ti moras biti tu kad se odjavljuje auto,evo moje situacije,ja kad sam kupio auto napravio sam sa vlasnikom kupoprodajni ugovor, i odvezao auto kuci,na njegovim tablama,na njegovo ime. Sutradan sam mu poslao tablice i saobracajnu busem,on odjavio i meni vratio papire isti dan. Ja onda prijavio auto ovdje i to je to, isto auto bilo registrovano, tako da me sve izaslo oko pedesetak km,sa ugovorom i svime. Dok sam ja to radio bio je jedan covjek koji je kupio auto iz RS-a,i onako u prici mi je rekao da je vratio pare od police,bas ovo sto MTR govori,samo ja ga nisam puno zapitkivao,bio sam na sedmom nebu,tek kupio auto,nista mi nije bilo bitno:icon_biggrin:

Legend
meni se kadrija cini bas dobar.. nisam neki ljubitelj GSIa, ali po pricama trkaca, kazu da bas ide..

ako vazi registracija, raspitaj se malo u policiji tu u kaknju, uzmi ga obavezno :)