Član
to ti je co2 i tvoje auto i nicije ne moze da napravi 0.037% co2, taj aparat koristim kod stelanja auta. Ta brojka se ne moze dobiti na autu, tome je aparat ne ispravan ili mu je filter totalno zacepljen. Obicni sam cigar mjerio i on prqvi 0.1 do 0.2% co2. Moje auto je nastelano ispod svih mogucih granica. Svjecice su haman totalbo ciste bez ikakvih naslaga i icega na njima. Moj co2 iznosi 0.4% na leru a na punom gasu 0.8 do 0.9%. Dozvoljeno za moje vozilo je 1% i sve do 2% ali moze na tehnickom i do 2.5% na leru dok radi a zamisli puno gas sta bi bilo. Taj sto je mjerio ili nije dobro sondu gurnuo ili mu je crijevo ili filter zacepljen ili aparat neispravan jer 0.037 je nemoguce postici jer bi auto prakticki na cist zrak radio. A fabricka auta, na kojima mape nisu dirane i sve je fabricko rade od 1% pa do 1.5% zavisno od auta i godine, a karburatori do 2% ali tolerise se i do 2.5%.Ma sve zagadjuje i benzinci i dizeli koji su neispravni.Sta sam vidio novijih auta sto cade,bruka.Ja sam zadovoljan svojim, 0.037 neceg(ne sjecam se kako se zove jedinica na onom aparatu) a dozvoljeno je 1.5 za njega,za 14god star dizel odlicno.Najvise smrdi bmw dizel,tdi i renault dci,naravno bez katalizatora.Prijatelj i ja smo skinuli na 320d 110kw katalizatore,ujeda za oci haha.A auto uopste cadi,samo malo izbaci i to je to.