Jugo 45 sa avionskim kokpitom

Jugo 45 sa avionskim kokpitom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
yugo%20kokpit%20avion.jpg



Pritisak na jedan, drugi, treći prekidač na „overhedu“, pale se desetine dugmića i lampica na kontrolnoj tabli i Ljubiša Poljak svojim putnicima želi prijatnu vožnju u „Daglasu 45“. Ako ste pomislili da govorimo o najnovijem tipu nebeske letilice, varate se. Reporteri „Alo!“ zapravo su se provozali Adom Ciganlijom u 20 godina starom „jugu 45“!

Dok se pozdravljamo sa Ljubišom, radoznali prolaznici zaviruju u starog „jugića“ i oduševljeno prebrojavaju dugmiće i uređaje kojima je penzionisani automehaničar „nabudžio“ svoju mašinu.
- Čoveče, vidi ovo... Je l’ možemo da slikamo? - pita mladić dok drugarima pokazuje merač pritiska goriva. Ponosni vlasnik nije iznenađen ljubopitljivošću prolaznika.
- Uglavnom tako reaguju. Nedavno je policajac stajao pored mene na semaforu i, kad je video, brzo je otvorio prozor, pa kaže: „Šta ti je to, čoveče?“- priča Ljubiša.

Ovaj šezdesettrogodišnji zaljubljenik u avione nikada nije prežalio što mu majka nije dozvolila da se školuje za aviomehaničara. Ipak se nije oprostio od dečačkog sna i svoje slobodno vreme je posvetio pravljenju avionske kabine u sopstvenom automobilu.
- Sve mora da bude kao u avionu. Malo spavam i uveče uz pivo sednem u radionicu, pa polako... Rupe na aluminijumskoj tabli sam ručno bušio, neke lampice i prekidače sam imao odranije, nešto dobijem, a nešto i kupim - objašnjava majstor Ljuba.
„Daglas 45“, kako je Ljubina žena Stana krstila neobičnog „juga“, može da se pohvali delovima sa nekoliko automobila, kamiona, aviona, helikoptera.
- Kilometar sat je iz „iveka“, lampice su iz helikoptera MI2... Ugradio sam mu ručni gas, mehanički indikator kvarova koji danas imaju samo bolji automobili... Čak imam i štopericu, da merim vreme kad čekam ženu ispred radnje - našalio se Ljubiša.
Iako je osam meseci proveo ulepšavajući svog mezimca, kaže da na njemu tek treba da se radi.
- Moj kolega Nemanja, inače pilot, treba da mi donese tablu iz aviona i zadao mi je domaći zadatak. Dakle, nastaviće se - obećao je kroz smeh automehaničar.

Volan iz kultnog filma

Zanimljivo je da je volan koji je Ljubiša ugradio u svoju verziju aviona baš onaj kojim je Gaga Nikolić kao Urke upravljao „fijatom 132“ u kultnom filmu „Poslednji krug u Monci“, čiji nastavak će uskoro biti snimljen.
- Taj volan sam dobio davno, a na njemu čak i piše „Monca“ - kaže Ljubiša.
 

MTR

Član
Ljubisa AKA " Ludi Milojko" hahahah , ide konkurs i za stjuardese :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top