Član
Zdravo raja.
Prijatelj vozi Megana 2.0 benzinca,izvadio je zracni filter i tako vozi vec pola godine.Kaze auto mu ide bolje,a kada stisne gas bas dobro zvuci..radio je kao auto mehanicar dugo vremena,pa me zanima da li je to glupost sto radi,tacnije moze li skoditi motoru?..ako je sasvim ok, skinuo bih i ja na svom golfu 3.
Sta vi mislite o tome?
Prijatelj vozi Megana 2.0 benzinca,izvadio je zracni filter i tako vozi vec pola godine.Kaze auto mu ide bolje,a kada stisne gas bas dobro zvuci..radio je kao auto mehanicar dugo vremena,pa me zanima da li je to glupost sto radi,tacnije moze li skoditi motoru?..ako je sasvim ok, skinuo bih i ja na svom golfu 3.
Sta vi mislite o tome?

(ja sam na golf 1 1.6d tako skinuo i izaso malo offroad voznje po prasini heheh auto se ugasi saceko malo brum upalio ja opet ista stvar gasi se naravno stavio filter i nema tih problema + probusio sam tri rupe na srednjem loncu radi zvuka hahaha nije lose zvuco uglavnom zavrsio je u tuzli imam jos papire od njega) uglavnom mozes voziti ali ako ti povuce nesto bez filtera moze sjebati cijeli motor 100%. snagu ne dobijas samo lazni osjecaj na nizim rpm, bolje zvuci bez filtera ali rizikujes brdo problema .nema glupih pitanja samo glupih odgovora
i obavezno pisaj prije ulaska znas sto si laksi brzi si